Πανελλήνιο U18: Πρωταθλητές Σταύρακας και Ρουσσοπούλου

 
Άνταμ Σταύρακας
Άνταμ Σταύρακας
tn team Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 - 14:27

Ο Άνταμ Σταύρακας και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου ήταν οι δυο πρωταθλητές των μονών στα 18άρια, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2021 που ολοκληρώθηκε σήμερα στον Ο.Α. Χαλκίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ JUNIORS 2021

Ο Άνταμ Σταύρακας επικράτησε στον σημερινό τελικό στο μονό στα 18άρια του Γιώργου Βάλαρη, που δυστυχώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα στα μέσα του 2ου σετ. Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και κρίθηκε σε λίγους πόντους, με τον Άνταμ να το κερδίζει στο tie-break, ενώ στο 2ο σετ ο αθλητής του Ο.Α. Αθηνών είχε πάρει διαφορά με 7-6 (5), 4-0, όταν τελικά ο αθλητής του Ο.Α. Βούλας εγκατέλειψε ανήμπορος να συνεχίσει.

Διανύει αναμφίβολα την καλύτερη περίοδο της καριέρας του ο Σταύρακας, ο οποίος έχασε μόνο ένα σετ αυτή την εβδομάδα στη Χαλκίδα, στον αγώνα του με τον Γιώργο Χαϊδεμένο στα προημιτελικά (3-6, 6-2, 6-0). Κέρδισε επίσης τον Γιάννη Σταμούλο, τον Αριστείδη Λαφαζάνο και τον Δημήτρη Παλιούρα, στην πορεία του μέχρι τον τίτλο, για την οποία χρειάστηκε 5 συνολικά νίκες. Χάρη σ' αυτές, έφτασε τις 15 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, αφού πριν παίξει στη Χαλκίδα είχε κατακτήσει τους πρώτους του τίτλους σε διεθνή πρωταθλήματα της ITF "back-to-back", στη Σόφια και στα Ιωάννινα.

Στο Πανελλήνιο αναδείχθηκε μάλιστα πρωταθλητής και στα διπλά, μαζί με τον Δημήτρη Παλιούρα του Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος. Οι δυο αθλητές κέρδισαν στον σημερινό τελικό τους Γιώργο Βάλαρη και Αριστείδη Λαφαζάνο με 7-6 (4), 6-0.

Την 3η θέση στο μονό αγοριών U18 πήρε ο Δημήτρης Παλιούρας και την 4η ο Γιώργος Δαριβάκης Κατέμπ (Ο.Α. Γλυφάδας), ενώ την 3η θέση στο διπλό αγοριών πήραν οι Μάριος Σαμολαδάς (Α.Ο.Α. Ηλιούπολης) και Βαγγέλης Μπόγρης (Ηράκλειο Ο.Α.Α.).


Άνταμ Σταύρακας και Δημήτρης Παλιούρας

Στα κορίτσια, πρωταθλήτρια στα μονά αναδείχθηκε η Στυλιανή Ρουσσοπούλου του Ο.Α. Γλυφάδας, η οποία κέρδισε στον τελικό την Μαρία Ελένη Πούλκα (Ο.Α. Θεσσαλονίκης) με 6-0, 6-2.

Σε πολύ καλή περίοδο βρίσκεται και η Ρουσσοπούλου, η οποία δεν έχασε κανένα σετ αυτή την εβδομάδα στο Πανελλήνιο. Στην πρεμιέρα της είχε κερδίσει τη Μαρία Πασχαλίνα Σιδηροπούλου με 6-3, 6-2, στη συνέχεια για τα προημιτελικά απέκλεισε τη Δέσποινα Μαστροδήμα με 6-1, 6-3 και στα ημιτελικά επικράτησε της Ελένης Λαζαρίδου με 6-1, 6-4.

Στο διπλό των κοριτσιών, νικήτριες ήταν οι Δέσποινα Μπαξοπούλου και Δέσποινα Μαστροδήμα. Οι δυο αθλήτριες του Α.Ο.Α. Υέλου, κέρδισαν στον τελικό τις Βικτώρια Παπαδοπούλου (Ροδιακός Ο.Α.) και Μαρία Ελένη Πούλκα (Ο.Α. Θεσσαλονίκης) με 6-3, 6-2.

Στα μονά, την 3η θέση πήρε η Μπαξοπούλου και την 4η η Λαζαρίδου, ενώ στα διπλά την 3η θέση πήραν οι Ρουσσοπούλου και Φιλίππα Πετροπούλου και την 4η οι Λαζαρίδου και Ελευθερία Κούσουλα.

Τέλος, στο μικτό διπλό νικητές ήταν ο Τάσος Μανδαλενάκης (Ηράκλειο Ο.Α.Α.) και η Ελένη Λαζαρίδου (Γ.Α.Σ. Καράτε Ερμής), που κέρδισαν στον τελικό τον Δαριβάκη Κατέμπ και τη Ρουσσοπούλου με 6-3, 6-4. Την 3η θέση πήραν ο Βαγγέλης Μπόγρης και η Γεωργία Πουρναρά (Α.Σ. Αντισφαίριση και Ζωή).

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ JUNIORS 2021

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2021 - U18:

Μονό αγοριών:
1η θέση: Άνταμ Σταύρακας (Ο.Α. Αθηνών)
2η θέση: Γιώργος Βάλαρης (Ο.Α. Βούλας)
3η θέση: Δημήτρης Παλιούρας (Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος)

Μονό κοριτσιών:
1η θέση: Στυλιανή Ρουσσοπούλου (Ο.Α. Γλυφάδας)
2η θέση: Μαρία Ελένη Πούλκα (Ο.Α. Θεσσαλονίκης)
3η θέση: Δέσποινα Μπαξοπούλου (Α.Ο.Α. Υέλου)

Διπλό αγοριών:
1η θέση: Σταύρακας (Ο.Α. Αθηνών)/Παλιούρας (Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος)
2η θέση: Βάλαρης (Ο.Α. Βούλας)/Λαφαζάνος (Ο.Α. Βούλας)
3η θέση: Σαμολαδάς (Α.Ο.Α. Ηλιούπολης)/Μπόγρης (Ηράκλειο Ο.Α.Α.)

Διπλό κοριτσιών:
1η θέση: Μπαξοπούλου (Α.Ο.Α. Υέλου)/Μαστροδήμα (Α.Ο.Α. Υέλου)
2η θέση: Παπαδοπούλου (Ροδιακός Ο.Α.)/Πούλκα (Ο.Α. Θεσσαλονίκης)
3η θέση: Ρουσσοπούλου (Ο.Α. Γλυφάδας)/Πετροπούλου (Α.Ο.Α. Υέλου)

Μικτό διπλό:
1η θέση: Μανδαλενάκης (Ηράκλειο Ο.Α.Α.)/Λαζαρίδου (Γ.Α.Σ. Καράτε Ερμής)
2η θέση: Δαριβάκης Κατέμπ (Ο.Α. Γλυφάδας)/Ρουσσοπούλου (Ο.Α. Γλυφάδας)
3η θέση: Μπόγρης (Ηράκλειο Ο.Α.Α.)/Πουρναρά (Α.Σ. Αντισφαίριση και Ζωή)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots