Φιναλίστ στο Ρέικιαβικ η Μακράκη

 
Φιναλίστ στο Ρέικιαβικ η Μακράκη
tn team Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 - 9:52

Στον πρώτο της τελικό σε διεθνή διοργάνωση της Tennis Europe αγωνίστηκε η Μόνικα Μακράκη, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό στο διπλό του Icelandic Open U16 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Η Μακράκη έπαιξε στη διοργάνωση της 3ης κατηγορίας της Tennis Europe στα 16άρια, η οποία φιλοξενείται σε γήπεδα με τεχνητό γρασίδι στο Viking Tennis Club του Ρέικιαβικ, μαζί με την Sofiya Zakharkiv από τη Βουλγαρία.

Οι δυο παίκτριες ήταν στο Νο.2 του ταμπλό και προκρίθηκαν απευθείας με bye στα ημιτελικά. Εκεί, κέρδισαν επιβλητικά την Ιταλίδα Joecyline Banaya και την Ισλανδή Gabriela Steinarsdottir με 6-0, 6-0, για να προκριθούν στον τελικό.

Ήταν ο πρώτος τελικός σε Tennis Europe τουρνουά για την Μακράκη, που μαζί με τη Βουλγάρα συμπαίκτριά της ηττήθηκαν από την Elizaveta Grevtsova και τη Liv Zingg με 6-0, 6-1.

Στο μονό, η αθλήτρια του Ολυμπιακού έδωσε δυο αναμετρήσεις. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό ηττήθηκε από την Grevtsova με 6-0, 6-3, παίζοντας στη συνέχεια και στο ταμπλό δεύτερης ευκαιρίας, όπου έδωσε ένα δυνατό ματς στα ημιτελικά με τη Λιθουανή Saule Zukauskaite, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 3-6, 6-3.

Στο τουρνουά του Ρέικιαβικ αγωνίστηκε για τη χώρα μας και ο Φίλιππος Μάλλιος. Στο μονό, ο Έλληνας αθλητής ηττήθηκε έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Γερμανό Adrien Joel Benjamin Hoffmann, με 6-3, 6-7 (4), 6-3.

Στο διπλό, μαζί με τον Λιθουανό Herkus Zykus, βρήκε ξανά μπροστά του το εμπόδιο του Hoffman, που μαζί με τον Ουκρανό Georgiy Goretskyy τους σταμάτησαν στα ημιτελικά με 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots