Το σήκωσε η Λένα στο Νότιγχαμ!

 
Λένα Δανιηλίδου
Λένα Δανιηλίδου
tennisnews team Σάββατο, 09 Ιουνίου 2012 - 16:29

Μία σπουδαία επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Λένα Δανιηλίδου, που κατέκτησε τον τίτλο στα διπλά της διοργάνωσης των 75 χιλιάδων δολαρίων στο Νότιγχαμ, στην πρώτη εβδομάδα της περιόδου των χορτάρινων επιφάνειων. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μπορεί να συνέχισε τις "μουδιασμένες" της εμφανίσεις στα μονά και να αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο, έδωσε όμως τον καλύτερό της εαυτό στα διπλά και πανηγύρισε τελικά τον τίτλο μαζί με την Casey Dellacqua.

Η Λένα Δανιηλίδου προερχόταν από τον αποκλεισμό της από τον 1ο γύρο του Roland Garros, μετά την ήττα της από την πρώην Νο1 στον κόσμο Caroline Wozniacki, ενώ την ίδια τύχη είχε και η Casey Dellacqua, που είχε αποκλειστεί από την μετέπειτα φιναλίστ Sara Errani. Οι δύο τενίστριες αποχαιρέτησαν και το μονό του AEGON Trophy αυτή την εβδομάδα στο Νότιγχαμ, γνωρίζοντας αμφότερες την ήττα στα 2 σετ από τις Kristyna Pliskova (7-6, 6-4) και Elena Baltacha (6-2, 6-4).

Αυτό δεν τις εμπόδισε να κάνουν σπουδαία πορεία στα διπλά, φτάνοντας χωρίς να χάσουν σετ μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Στον τελικό της βρετανικής διοργάνωσης των 75 χιλιάδων δολαρίων, επιβλήθηκαν των Βρετανίδων Laura Robson και Heather Watson με 6-4, 6-2.

Νωρίτερα στο τουρνουά, Δανιηλίδου και Dellacqua απέκλεισαν κατά σειρά τις Madalina Gojnea (Ρουμανία)/Marta Sirotkina (Ρωσία) 7-5, 6-2, Stephanie Foretz Gacon (Γαλλία)/Sophie Lefevre (Γαλλία) 6-2, 6-3 και Tamira Paszek (Αυστρία)/Anna Tatishvili (Γεωργία) 7-5, 6-4.

Αυτός ο 16ος τίτλος στα διπλά για την 29χρονη Ελληνίδα και ο 32ος συνολικά στην καριέρα της, στις διεθνείς διοργανώσεις. Η Λένα, η οποία είχε νικήσει πέρσι στα μονά του Νότιγχαμ, άνοιξε λογαριασμό στη φετινή σεζόν, έχοντας μέχρι στιγμής τα καλύτερά της αποτελέσματα στα ημιτελικά της Μαλαισίας στη Kuala Lumpur και της Ταϊλάνδης στην Pattaya.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots