"Φρένο" στη Βαλεντίνη από Schmiedlova

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:24

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο της σερί στην Πράγα, καθώς τη σταμάτησε η πολύ δυνατή Anna Karolina Schmiedlova.

Το εμπόδιο της Schmiedlova αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τη Γραμματικοπούλου, που γνώρισε την ήττα από την 25χρονη Σλοβάκα με 6-3, 6-0, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα αγώνα.

Η Schmiedlova, η οποία είναι στο Νο.182 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά έχει φτάσει και στο Νο.26, έκανε τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, που σίγουρα θα μπορούσε να κυλήσει διαφορετικά, τουλάχιστον όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα.

Όχι μόνο έσβησε και τα 6 break point της Γραμματικοπούλου στο ματς, αλλά κατάφερε και να αξιοποιήσει όλες τις δικές της ευκαιρίες της στο παιχνίδι, κάνοντας 4 break στην Ελληνίδα τενίστρια.

Η Γραμματικοπούλου είχε μια πολύ καλή πρώτη εβδομάδα στο tour, μετά από την 6μηνη αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στο διεθνές τένις. Κατάφερε στο τουρνουά της σειράς WTA 125s να κερδίσει 3 παίκτριες.

Στον 1ο γύρο κέρδισε την Ισπανίδα Nuria Parrizas Diaz με 6-4, 6-1. Στη συνέχεια πέτυχε μια πολύ καλή νίκη ενάντια στην Ιταλίδα Martina Trevisan, No.7 στο ταμπλό και Νο.153 στον κόσμο, με 6-2, 6-1. Για τον 3ο γύρο απέκλεισε την Αμερικανίδα Robin Anderson, με 3-6, 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots