8άδα η Βαλεντίνη στο Καζάν

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tennisnews team Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 - 20:57

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε και σήμερα ένα πολύ καλό παιχνίδι, για να πάρει μια άνετη πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Καζάν.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, επιβλήθηκε της Γερμανίδας qualifier Jasmin Jebawy με 6-3, 6-2 σε 69 μόλις λεπτά και προκρίθηκε στις "8" καλύτερες του Tatarstan Open στο Καζάν της Ρωσίας.

Η Βαλεντίνη, η οποία και χθες είχε πετύχει μια άνετη νίκη επί της Anastasia Tikhonova με 6-2, 6-1, βρέθηκε πίσω με 2-3 στο 1ο σετ, αλλά κέρδισε τα 4 επόμενα games και το κατέκτησε με 6-3. Στο 2ο σετ έχανε με 0-2, όμως έκανε ένα νέο σερί, κερδίζοντας 6 games στη σειρά αυτή τη φορά, για να το κατακτήσει με 6-2.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.287 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της hardcourt διοργάνωσης τη 19χρονη Ρωσίδα Alina Charaeva, Νο.452 στον κόσμο.

Στο διπλό, προκρίθηκε μαζί με τη Ρωσίδα Anastasia Zakharova στην ημιτελική φάση, ξεπερνώντας άνευ αγώνα (με walkover) το εμπόδιο των Charaeva και Mariia Tkacheva, λόγω τραυματισμού της δεύτερης. Αύριο θα αντιμετωπίσουν τις Nigina Abduraimova και Angelina Gabueva, για μια θέση στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots