Τελικός στο τουρνουά $60,000 για τη Βαλεντίνη!

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 - 20:13

Μια πολύ σπουδαία πρόκριση πανηγύρισαν η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η συμπαίκτριά της, Richel Hogenkamp, που μπήκαν στον τελικό του Macha Lake Open, διοργάνωση των 60.000 δολαρίων της ITF.

Η Γραμματικοπούλου και η Hogenkamp επιβλήθηκαν στον σημερινό ημιτελικών των Τσέχων Lucie Havlickova και Linda Noskova με 7-5, 5-7, 10-4, για να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων του Stare Splavy της Τσεχίας.

Θα είναι η 3η φορά που η 24χρονη Ελληνίδα βρίσκεται σε έναν τόσο σημαντικό τελικό στην καριέρα της. Ο σημαντικότερος τελικός που έχει παίξει, ήταν στο τουρνουά 80.000 δολαρίων του Macon της Τζόρτζια στις ΗΠΑ το 2019, όπου είχε συνεργαστεί με την Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis. Έχει παίξει σε έναν ακόμα τελικό διοργάνωσης 60.000 δολαρίων, στη Βαλένθια της Ισπανίας το 2018, με συμπαίκτρια τη Μεξικανή Renata Zarazua.

Θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της, καθώς δεν έχει κερδίσει ποτέ μεγαλύτερο τίτλο από διοργάνωση 25.000 δολαρίων. Πάντως διανύει μια φανταστική χρονιά και έχει ήδη κερδίσει 3 τίτλους σε τουρνουά 25.000 δολαρίων, ένα απ' αυτά και με την Hogenkamp, στο Villa Maria της Ισπανίας.

Η Βαλεντίνη και η Hogenkamp αυτή την εβδομάδα κέρδισαν τις Τσέχες Miriam Kolodziejova και Johanna Markova με 6-4, 6-4, καθώς και τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Ρωσίδα Natela Dzalamidze και την Πολωνή Paula Kania, με 6-4, 6-1. Σήμερα έχασαν για πρώτη φορά σετ στο τουρνουά, αλλά κέρδισαν το καθοριστικό match tie-break.

Αύριο θα αντιμετωπίσουν για τον τελικό το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τη Ρωσίδα Amina Anshba και την Τσέχα Anastasia Detiuc.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots