Μεγάλος τίτλος για τη Βαλεντίνη στην Τσεχία! (vid+pics)

 
Μεγάλος τίτλος για τη Βαλεντίνη στην Τσεχία! (vid+pics)
tn team Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 - 16:52

Τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων του Stare Splavy στην Τσεχία, μαζί με τη συμπαίκτριά της, Richel Hogenkamp.

Η εκπληκτική σεζόν συνεχίζεται για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που σήμερα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό του Macha Lake Open στο Stare Splavy της Τσεχίας, μαζί με τη Richel Hogenkamp.

Οι δυο τενίστριες, επιβλήθηκαν στον τελικό της Ρωσίδας Amina Anshba και της Τσέχας Anastasia Detiuc, No.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4, για να φτάσουν με μια καθαρή νίκη στην κατάκτηση του τίτλου.

To championship point:


Μόνο ένα σετ έχασαν αυτή την εβδομάδα η Βαλεντίνη και η Ολλανδέζα παρτενέρ της. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τις Τσέχες Miriam Kolodziejova και Johana Markova με 6-4, 6-4, ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκαν των κορυφαίων του ταμπλό, της Ρωσίδας Natela Dzalamidze και της Πολωνής Paula Kania, με 6-4, 6-1. Στα ημιτελικά έχασαν το 2ο σετ, αλλά στο τέλος επικράτησαν των Lucia Havlickova και Linda Noskova από την Τσεχία, με 7-5, 5-7, 10-4.

Για τη Βαλεντίνη, αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος της καριέρας της, αφού δεν είχε κερδίσει ξανά τουρνουά μεγαλύτερο της κατηγορίας των 25.000 δολαρίων. Επίσης είναι ο 4ος τίτλος της για φέτος στα διπλά, μετά από τα "25άρια" τουρνουά της Μόσχας (με Anastasia Zakharova), Villa Maria (με Hogenkamp) και Montemor-O-Novo (με Ulrikke Eikeri). Συνολικά, έφτασε τους 22 τίτλους καριέρας στα διπλά, στην επαγγελματική της σταδιοδρομία στο άθλημα - έχει κερδίσει και άλλους 11 τίτλους στα μονά (33 σύνολο).

Ένα άλλο μεγάλο νέο, είναι η βαθμολογική άνοδος της Βαλεντίνης, που όπως είπαμε πραγματοποιεί εκπληκτική χρονιά. Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Stare Splavy, έχει εξασφαλίσει μια άνοδο 36 θέσεων, για το Νο.164 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, που είναι και το career high της! Μπορεί μάλιστα να σημειώσει νέο ρεκόρ και να ανεβεί στο Νο.163, αν δεν κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά των 100.000 δολαρίων του Νότιγχαμ η Elena-Gabriela Ruse, η οποία αγωνίζεται αργότερα σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots