Στον τελικό η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 20:12

Τη δεύτερη νίκη της για σήμερα πέτυχε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Τελάβι της Γεωργίας, χάνοντας μόλις 2 games από τη Μεξικανή Fernanda Contreras Gomez, για να πάρει μια εντυπωσιακή πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επιβλήθηκε της Fernanda Contreras Gomez, No.4 στο ταμπλό και Νο.312 στην παγκόσμια κατάταξη, με το εντυπωσιακό 6-0, 6-2.

Η 24χρονη Ελληνίδα, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.267 στον κόσμο, κέρδισε τα πρώτα 6 games του αγώνα και πήρε το 1ο σετ με bagel. Αυτό καμιά φορά μπορεί να γίνει επικίνδυνο για οποιονδήποτε παίκτη και το 2ο σετ ήταν σίγουρα διαφορετικό, με τη Μεξικανή να είναι πιο ανταγωνιστική και το σκορ να είναι στο 2-2 μετά από 4 games. Όμως η Βαλεντίνη υπερίσχυσε και σ' αυτό το σετ, κέρδισε τα 4 επόμενα games και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, την οποία ολοκλήρωσε σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Αυτή ήταν η 2η νίκη που πέτυχε μέσα στην ημέρα η Βαλεντίνη, η οποία κέρδισε λίγες ώρες πριν τη Λιθουανή Justina Mikulskyte με 6-3, 2-1 (εγκατάλειψη).

Συνολικά έφτασε τις 4 νίκες στο τουρνουά και προκρίθηκε στον 2ο φετινό της τελικό στα μονά, μετά από τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Καζάν τον περασμένο Ιούνιο. Θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο από το 2017, αντιμετωπίζοντας την κορυφαία του ταμπλό, την 22χρονη Γαλλίδα Tessah Andrianjafitrimo, No.226 στην παγκόσμια κατάταξη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots