Με ανατροπή στις "16" του Πόρτο η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 - 18:49

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βρέθηκε έως και ένα game μακριά από τον αποκλεισμό, αλλά ανταπεξήλθε τελικά στην αναμέτρησή της με την Matilde Jorge και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Πόρτο.

Η Γραμματικοπούλου έχασε 2 set points για να προηγηθεί με σετ απέναντι στην Matilde, έχασε το 1ο σετ και βρέθηκε ένα game μακριά από τον πρόωρο αποκλεισμό στο Πόρτο, όμως τελικά επικράτησε της 17χρονης Πορτογαλίδας με 5-7, 7-5, 6-0 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Η 24χρονη Ελληνίδα είχε προηγηθεί συγκεκριμένα με 5-2 στο 1ο σετ και είχε 2 ευκαιρίες για να κλείσει το σετ με break στο 9ο game, για το 6-3. Δεν αξιοποίησε κάποια απ' αυτές και τελικά υπέστη το break στο 10ο και στο 12ο game, χάνοντας το σετ με 5-7.

Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά στο 4-5, ανταποκρίθηκε ωστόσο με love service game για το 5-5. Στη συνέχεια έφτασε και στο break για να περάσει μπροστά με 6-5 και σέρβιρε επιτυχημένα για το 7-5 και την κατάκτηση του 2ου σετ.

"Λύγισε" μετά απ' αυτό την Matilde, που δεν είχε περισσότερες δυνάμεις για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στον 3ο σετ. Η Βαλεντίνη παρέμεινε πολύ δυνατή και κέρδισε 6 games στη σειρά (και τα 9 τελευταία games του ματς), για να ολοκληρώσει με bagel την ανατροπή, σε 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα.

Στον 2ο γύρο της indoor διοργάνωσης του Πόρτο, η Βαλεντίνη θα αντιμετωπίσει την Βουλγάρα Julia Terziyska, Νο.621 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots