Ημιτελικά στο μονό, τελικό στο διπλό η Λάκη

 
Ημιτελικά στο μονό, τελικό στο διπλό η Λάκη
tn team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 - 17:06

H Μιχαέλα Λάκη συνεχιζει να κινείται σε τροχιά δυο τίτλων στο Monastir της Τυνησίας και με νέα διπλή πρόκριση, μπήκε στα ημιτελικά του μονού και στον τελικό του διπλού, στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων.

Δυο προκρίσεις μέσα σε διάστημα λίγων ωρών πανηγύρισε και σήμερα η Μιχαέλα Λάκη, η οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά του μονού και στον τελικό του διπλού της χωμάτινης διοργανωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στο "double".

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια πρώτα έπαιξε με την Κινέζα Xinxin Yao για το μονό, την παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και είναι στα 18 της στο Νο.655 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και στο Νο.10 της κατάταξης της ITF.

Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και μετά από 2 γεμάτα σετ, η Μιχαέλα πήρε τη νίκη με 7-6 (2), 6-3 και μπήκε στην τελική 4άδα της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων.

Αν και προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, η Μιχαέλα βρέθηκε πίσω με 3-5 στο 1ο σετ, κατάφερε όμως να επιστρέψει σ' αυτό, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games. Η Yao στη συνέχεια το έστειλε στο tie-break, όπου η Μιχαέλα ήταν πολύ καλύτερη και έχασε μόνο 2 πόντους.

Στο 2ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια προηγήθηκε με 3-0 και παρά την προσωρινή απάντηση και μείωση της Κινέζας σε 4-3, δεν έχασε τον έλεγο και κερδίζοντας τα 2 επόμενα games "κλείδωσε" τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 54 λεπτά παιχνιδιού.

Στον αυριανό ημιτελικό του μονού, η Μιχαέλα θα αντιμετωπίσει τη συμπαίκτριά της στο διπλό, Anastasiia Gureva, που παίζει επίσης πολύ καλά και νίκησε την Γιαπωνέζα Michika Ozeki, No.3 στο ταμπλό, με 6-3, 5-7, 6-0.

Στο διπλό, Λάκη και Gureva απέκλεισαν σήμερα σε ένα κλειστό ματς την Κινέζα Meng Yi Chen και την Τσέχα Zdena Safarova, με 6-4, 4-6, 10-6.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, την Ινδονήσια Priska Madelyn Nugroho και την Κινέζα Sijia Wei, που έκαναν επίδειξη δύναμης σήμερα κόντρα στις Νο.4 του ταμπλό, Lisa Mays και Hwui Won Wi, τις οποίες συνέτριψαν με 6-0, 6-0 σε 43 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots