Σπουδαία ανατροπή και 16άδα η Κορδολαίμη

 
Σπουδαία ανατροπή και 16άδα η Κορδολαίμη
tn team Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:23

Με φόρα από τα προκριματικά μπήκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία η Ελένη Κορδολαίμη, η οποία ανέτρεψε το 6-7, 2-4 και απέκλεισε στον 1ο γύρο τη Νο.7 του ταμπλό, Nadine Keller.

Μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και σήμερα στο κλαμπ του Monastir στην Τυνησία η Ελένη Κορδολαίμη, η οποία κέρδισε την Ελβετίδα Nadine Keller, No.7 στο ταμπλό και Νο.694 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-7 (3), 6-4, 6-0.

Παρά την απώλεια ενός πολύ κλειστού και μεγάλου σε διάρκεια σετ στο tie-break, η Κορδολαίμη κατάφερε να κάνει μια πολύ σπουδαία ανατροπή, επιστρέφοντας μάλιστα και από break πίσω στο 2ο σετ, στο οποίο έχανε με 2-4!

Κατάφερε να κερδίσει 10 games στη σειρά η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έχει φτάσει έως το Νο.435 του κόσμου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει βαθμούς WTA, καθώς πρόσφατα επέστρεψε στο tour, έχοντας συμμετοχή σε 4 διεθνή τουρνουά γι' αυτή τη σεζόν.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη της Κορδολαίμη στο τουρνουά, όπου είχε κερδίσει άνετα τρεις παίκτριες, για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό. Στην πρεμιέρα της είχε κερδίσει τη Γερμανίδα Marlene Foerster με 6-0, 6-2, στη συνέχεια απέκλεισε την Αυστραλή Angelina Graovac με 6-0, 6-1, ενώ στον τελευταίο γύρο των προκριματικών συνέτριψε τη Γαλλίδα Selya Rakki με 6-2, 6-0.

Μετά από δυο καλές, αλλά αποτυχημένες προσπάθειες σε προκριματικά ταμπλό, στο 25άρι του Έουπεν στο Βέλγιο και στο 15άρι του Monastir πριν 2 εβδομάδες, η Κορδολαίμη αναμένεται να επιστρέψει στην κατάταξη της WTA, αφού την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχε τις πρώτες νίκες της μετά το comeback της σε κυρίως ταμπλό ITF Pro διοργάνωσης και προκρίθηκε μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά του Monastir, ενώ και αυτή την εβδομάδα έχει ήδη μια νίκη κυρίως ταμπλό και συνεχίζει.

Αύριο θα διεκδικήσει να προκριθεί στον δεύτερο διαδοχικό προημιτελικό της, αντιμετωπίζοντας την Αυστριακή Arabella Koller, Νο.1137 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και Νο.236 στην ITF.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots