Εκτός 8άδα η Βαλεντίνη στην Trnava

 
Εκτός 8άδα η Βαλεντίνη στην Trnava
tn team Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 - 14:25

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έδωσε μάχη με τη Νο.4 του ταμπλό της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων της Trnava της Σλοβακίας, Vitalia Diatchenko, αλλά μετά από δυο κλειστά σετ γνώρισε την ήττα και έμεινε εκτός προημιτελικών.

Μετά από 1 ώρα και 48 λεπτά και δυο πολύ κλειστά σετ, η Diatchenko κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γραμματικοπούλου με 6-4, 6-4 και να προκριθεί στην προημιτελική φάση του 2nd Empire Women's Indoor 2022, στην Trnava της Σλοβακίας.

Η 32χρονη Ρωσίδα τενίστρια, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.112 στην παγκόσμια κατάταξη, επέστρεψε από το 1-3 στο 1ο σετ, κερδίζοντας 4 games στη σειρά για να περάσει μπροστά με 5-3. Η Γραμματικοπούλου έκανε break back και μείωσε σε 5-4, αλλά με νέο break η Diatchenko πήρε το σετ με 6-4.

Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, στο οποίο δεν υπήρξε κανένα break στα 9 πρώτα games. H Βαλεντίνη έφτασε κοντά στο break στο 9ο game, έχασε όμως ένα break point και η Ρωσίδα υπερασπίστηκε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 5-4. Μετά απ' αυτό η Diatchenko έκανε και το αποφασιστικό break, για να πάρει και το 2ο σετ με 6-4 και να βάλει τέλος στο ματς σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες παιχνιδιού.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.207 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε κερδίσει στην πρεμιέρα της στην indoor διοργάνωση των 60.000 δολαρίων της ITF, την πολύ έμπειρη και άλλοτε Νο.23 στην παγκόσμια κατάταξη, Mona Barthel, με 6-4, 7-6 (1).

Στα προημιτελικά του 2nd Empire Women's Indoor, η Diatchenko θα αντιμετωπίσει την 17χρονη Lucie Havlickova από την Τσεχία, Νο.520 στον κόσμο, που απέκλεισε την Anna Kubareva.

Η μέρα και το τουρνουά της Trnava δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα για τη Βαλεντίνη, που αργότερα σήμερα θα παίξει και στα προημιτελικά του διπλού. Εκεί, μαζί με τη συμπαίκτριά της από τη Ρωσία, Anastasia Tikhonova, με την οποία μοιράζονται το Νο.2 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσουν τις Ταϊβανές Pei-Chi Lee και Fang-Hsien Wu για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots