Πάει για double η Κορδολαίμη

 
Πάει για double η Κορδολαίμη
tn team Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 - 17:52

Η Ελένη Κορδολαίμη συνεχίζει να κινείται σε τροχιά δυο τίτλων στο Monastir της Τυνησίας αυτή την εβδομάδα, αφού προκρίθηκε στα ημιτελικά του μονού και στον τελικό του διπλού της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF.

Δυο προκρίσεις πανηγύρισε και σήμερα η Κορδολαίμη στο Monastir της Τυνησίας, όπου συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις της, στα hardcourt γήπεδα του Hotel Skanes Family Monastir.

Στο μονό, η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας, νίκησε την επίσης qualifier Yufei Ren από την Κίνα, με 7-5, 6-3.

Παρότι πήρε τη νίκη στα δυο σετ, η Κορδολαίμη χρειάστηκε περισσότερο από 2 ώρες μέχρι να κάμψει την αντίσταση της 16χρονης Ren, που είχε μια φανταστική εβδομάδα και έδειξε ότι έχει πολύ ταλέντο.

Στο 1ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια προηγήθηκε με 3-0 και με 5-3, όμως η νεαρή Κινέζα την ισοφάρισε και τις δυο φορές, με την Κορδολαίμη να μη χάνει την ψυχραιμία της και να κάνει τελικά νέο break στο 11ο game, για να κλείσει το σετ στο 12ο.

Στο 2ο σετ η Κορδολαίμη κατάφερε να "ξεφύγει" με 4-1 και έκτοτε δεν έχασε το μαξιλαράκι ασφαλείας, φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 6-3. Ήταν ένα σετ που και οι δυο παίκτριες δυσκολεύτηκαν πολύ να κρατήσουν το σερβίς τους και έγιναν συνολικά 8 break, με την Κορδολαίμη να είναι η μόνη που κράτησε το σεβρίς της στο 4ο game (3-1)!

Αργότερα η Κορδολαίμη πανηγύρισε την πρόκριση και στον τελικό του διπλού, όπου μαζί με την Αιγύπτια Merna Refaat κέρδισαν τις Γαλλίδες Sarah Iliev και Astrid Lew Yan Foon, με 6-1, 4-6, 10-7.

Αύριο η Κορδολαίμη θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της μετά το comeback της στο επαγγελματικό τένις, παίζοντας στον τελικό του διπλού ενάντια στις Γαλλίδες Oceane Babel και Manon Leonard, Νο.2 στο ταμπλό. Στο μονό θα αντιμετωπίσει την συμπαίκτριά της, Merna Refaat, με φόντο μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots