Καλός αγώνας, αλλά εκτός 8άδας η Κορδολαίμη

 
Καλός αγώνας, αλλά εκτός 8άδας η Κορδολαίμη
tn team Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 - 19:06

Η Ελένη Κορδολαίμη έκανε ένα καλό τουρνουά στο Monastir της Τυνησίας, προκρίθηκε στη φάση των "16" και έδωσε ένα κλειστό παιχνίδι με τη Ρουμάνα Karola Patricia Bejenaru, Νο.2 στο ταμπλό, αλλά σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες γνώρισε την ήττα και έμεινε εκτός προημιτελικών.

Ακόμα μια εβδομάδα στο Monastir πέρασε η Ελένη Κορδολαίμη, η οποία και σ' αυτό το τουρνουά έπαιξε καλό τένις, παρότι εν τέλει δεν κατάφερε να προκριθεί στην προημιτελική φάση.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έκανε αυτό το καλοκαίρι το comeback της στο επαγγελματικό tour και έχει ήδη μπει στο Top 1000, ανεβαίνοντας στο Νο.980 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, έδωσε σήμερα ένα δυνατό ματς με την Ρουμάνα Bejenaru, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.567 στον κόσμο, από την οποία ηττήθηκε με 6-2, 7-5.

Η Κορδολαίμη δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και βρέθηκε πίσω με 2-6, 1-3 μετά από μια ώρα περίπου, πάλεψε όμως στη συνέχεια και κατάφερε να μετατρέψει το ματς σε μια μεγάλη μάχη.

Αφού ισοφάρισε σε 3-3, η Κορδολαίμη βρέθηκε εκ νέου πίσω με break στο 3-4, αλλά κατάφερε να επιστρέψει ξανά και να προηγηθεί μάλιστα με 5-4. Είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ, αλλά η Bejenaru έμεινε ψύχραιμη και έσβησε set point στο 4-5, 30-40, για να κρατήσει το σερβίς της για το 5-5.

Είχε το momentum στη συνέχεια η 25χρονη Ρουμάνα παίκτρια, η οποία έκανε break για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 6-5 και επέστρεψε από το 15-30 στο επόμενο game, για να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη και την πρόκριση, έπειτα από 1 ώρα και 58 λεπτά παιχνιδιού.

Η Κορδολαίμη είχε ξεκινήσει την εβδομάδα της με νίκη επί της Εσθονής Elisabeth Iila, με 7-5, 6-3.

Αγωνίστηκε και στα διπλά, μαζί με την Dasha Ivanova, αλλά στον 1ο γύρο είχε ηττηθεί από τις κορυφαίες του ταμπλό, Chia Yi Tsao και Fang-Hsien Wu, με 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots