Διπλή πρόκριση και τελικός για Χριστοφή

 
Ελένη Χριστοφή
Ελένη Χριστοφή
tn team Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 - 20:25

Η Ελένη Χριστοφή πέτυχε δυο νίκες σήμερα στην Αττάλεια της Τουρκίας και προκρίθηκε στον τελικό του διπλού στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF, μαζί με την Anna Ureke.

Η Χριστοφή και η Ρωσίδα συμπαίκτριά της πανηγύρισαν δυο προκρίσεις μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, αφού είχαν διπλή αποστολή σήμερα στα χωμάτινα γήπεδα της Megasaray Tennis Academy στην Αττάλεια.

Πρώτα έπαιξαν στην προημιτελική φάση, όπου απέκλεισαν τις Ολλανδέζες Rikke De Koning και Marente Sijbesma με 6-3, 6-3, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα παιχνιδιού.

Αργότερα, έπαιξαν για τα ημιτελικά απέναντι στην Ταϊβανή Yu-Yun Li και τη Ρωσίδα Anna Zyryanova, τις οποίες κατάφεραν να κερδίσουν μετά από μια μεγάλη μάχη, με 2-6, 7-5, 10-5.

Η Χριστοφή και η Ureke, οι οποίες είναι στο Νο.2 του ταμπλό, είχαν μείνει πίσω με 2-6, 1-4 στα μέσα του 2ου σετ, ενώ έχαναν μέχρι και με 2-5 στο 2ο σετ! Κατάφεραν να επιστρέψουν και να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας τα 5 τελευταία games του σετ, για να το κατακτήσουν με 7-5. Συνέχισαν να είναι καλύτερες και στο match tie-break, όπου επιβλήθηκαν με 10-5 και ολοκλήρωσαν τη μεγάλη νίκη τους σε 1 ώρα και 41 λεπτά παιχνιδιού.

Στον αυριανό τελικό της διοργάνωσης της ITF, η Χριστοφή και η Ureke θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, την Κροάτισσα Mariana Drazic και την Ουγγαρέζα Amarissa Kiara Toth.

Η Χριστοφή θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της καριέρας της στα διπλά σε διοργάνωση της ITF, 3ο στη φετινή σεζόν, μετά από τον τίτλο στο Monastir μαζί με τη Μιχαέλα Λάκη και στο Ηράκλειο με την Gabriella Da Silva Fick. Και αυτές οι δυο, ήταν διοργανώσεις της κατηγορίας των 15.000 δολαρίων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots