"Λύγισε" στα 3 σετ η Αδαλόγλου

 
Μάγδα Αδαλόγλου
Μάγδα Αδαλόγλου
tn team Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 22:46

Η Μάγδα Αδαλόγλου έκανε έναν καλό αγώνα και σήμερα στο Monastir της Τυνησίας, αλλά μετά από 2,5 ώρες μιας δύσκολης μάχης, "λύγισε" τελικά από την Eliessa Vanlangendonck, Νο.5 στο ταμπλό.

Η Αδαλόγλου ηττήθηκε από την Vanlangendonck, Νο.299 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF και Νο.896 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-4, 4-6, 6-2, έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 22 λεπτών.

Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια υπέστη νωρίς break στο 1ο σετ και έμεινε πίσω με 1-3. Είχε ευκαιρίες για να κάνει το break back, δεν μπόρεσε όμως να τις αξιοποιήσει και το σετ κατέληξε στην 25χρονη Βελγίδα, μετά από 10 games.

Η Αδαλόγλου απάντησε κάνοντας πρώτη το break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2. Η Vanlangendonck μείωσε προσωρινά σε 5-4, αλλά με νέο break η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κλείσει το 2ο σετ και να στείλει τη μεγάλη μάχη σε 3ο.

Εκεί η Vanlangendonck ήταν πιο δυνατή, κατάφερε να πάρει από νωρίς ένα προβάδισμα ασφαλείας με 5-1 και παρά την προσπάθεια της Αδαλόγλου να παραμείνει στο ματς, δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο από 5-2.

Θυμίζουμε πως η Αδαλόγλου μπήκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir μέσα από τα προκριματικά, όπου κέρδισε 2 παίκτριες: τη Γαλλίδα Jade Marie με 6-4, 7-5 και την Ισπανίδα Valeria Koussenkova, No.1 στο ταμπλό των προκριματικών, με 6-3, 6-0.

Θα παραμείνει στο Monastir η Αδαλόγλου που έχει ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις στα διπλά, όπου χθες μαζί με τη συμπαίκτριά της από τη Γαλλία, Yaroslava Bartashevich, κέρδισαν τις Ginevra Parentini Vallega Montebruno και Alyssa Reguer με 6-3, 6-3. Αύριο θα αντιμετωπίσουν την Τυνήσια Feryel Ben Hassen και τη Γαλλίδα Selya Rakki, για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots