Εύκολα στην πρεμιέρα η Βαλεντίνη

 
Εύκολα στην πρεμιέρα η Βαλεντίνη
tn team Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 - 16:25

Με μια καλή εμφάνιση ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά των 40.000 δολαρίων του Πόρτο αυτής της εβδομάδας η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έχασε μόλις 3 games από την Sara Lanca και πήρε μια καθαρή πρόκριση για τις "16" καλύτερες του τουρνουά.

Η Γραμματικοπούλου δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Πορτογαλίδα Sara Lanca, που αγωνίστηκε με wild card στο τουρνουά, κερδίζοντάς την με 6-0, 6-3 σε 66 μόλις λεπτά.

Κέρδισε τα 8 πρώτα games της αναμέτρησης η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία προηγήθηκε με 6-0, 2-0 και αργότερα έκανε κι άλλο break για να "ξεφύγει" με 5-2 στο 2ο σετ. Δεν κατάφερε να κλείσει στο σερβίς της το ματς, αλλά το έκανε με νέο break για το 6-3.

Η Βαλεντίνη, η οποία αποκλείστηκε νωρίς στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Πόρτο γι' αυτό το διάστημα που αγωνίζεται στα indoor γήπεδα του Complexo De Tenis Do Monte Aventino.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων της ITF η Βαλεντίνη θα έχει σε κάθε περίπτωση μια πολύ δύσκολη αποστολή, αφού θα αναμετρηθεί είτε με τη Γαλλίδα Harmony Tan, No.2 στο ταμπλό και Νo.162 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, είτε με την Κροάτισσα Lea Boskovic, Νο.266 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots