Δύσκολη πρόκριση για τη Γραμματικοπούλου

 
Δύσκολη πρόκριση για τη Γραμματικοπούλου
tn team Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 - 18:50

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έδωσε έναν δύσκολο αγώνα σήμερα στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει για να μπει στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία είναι στο Νο.1 του ταμπλό και στο Νο.197 στην παγκόσμια κατάταξη, συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Ινδή Rutuja Bhosale, την οποία όμως κατάφερε να κερδίσει με 6-2, 5-7, 7-5.

Θα μπορούσε να φτάσει πολύ πιο γρήγορα στην πρόκριση η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία όμως έχασε την ευκαιρία να κλείσει το παιχνίδι στα 2 σετ, παρόλο που είχε προηγηθεί με 6-2, 5-2.

Έχασε 8 games στη σειρά και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες, αφού ξαφνικά βρέθηκε πίσω με 0-3 στο 3ο σετ και με την πλάτη στον τοίχο. Κατάφερε ωστόσο να βρει ξανά το τένις της σ' αυτό το πολύ δύσκολο σημείο, για να ξεκινήσει μια νέα αντεπίθεση.

Αρχικά μείωσε σε 2-3 και στο 8ο game ισοφάρισε σε 4-4, για να γίνει ξανά ντέρμπι το παιχνίδι. Προηγήθηκε με break στο 5-4 αλλα ισοφαρίστηκε σε 5-5, ενώ έκανε νέο break στη συνέχεια για να βρεθεί μπροστά με 6-5. Λίγο έλειψε να δεχτεί και 2ο break στη σειρά, αλλά επέστρεψε από το 15-30 και με  3 πόντους στη σειρά πήρε τελικά το game για να κάνει το 7-5, ολοκληρώνοντας τη νίκη της σε 2 ώρες και 40 λεπτά.

Στα προημιτελικά της indoor διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF, η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει την Dea Herdzelas από τη Βοσνία, που απέκλεισε μια άλλη Ινδή τενίστρια, την Humera Baharmus, με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots