Τίτλος για τη Γραμματικοπούλου στο 25άρι της Σαρδηνίας

 
Τίτλος για τη Γραμματικοπούλου στο 25άρι της Σαρδηνίας
tn team Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 - 22:04

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula της Ιταλίας, μαζί με την Πολωνή Weronika Falkowska.

Η Γραμματικοπούλου και η Falkowska, Νο.2 στο ταμπλό, συνέτριψαν στον σημερινό τελικό τις Νο.1 του ταμπλό, Angelica Moratelli και Arantxa Rus, με 6-1, 6-1, σε λιγότερο από μια ώρα.

Ήταν οι κυρίαρχες του αγώνα η Βαλεντίνη και η Πολωνή συμπαίκτριά της, που έχασε μόνο ένα game σε κάθε σετ και έφτασαν χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι την επικράτηση και την κατάκτηση του τίτλου.

Για την 26χρονη Ελληνίδα, Νο.196 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA στα διπλά, αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στη χρονιά και ο 26ος συνολικά στην καριέρα της σε ITF Pro διοργάνωση.

Δεν έχασαν ούτε ένα σετ αυτή την εβδομάδα με τη Falkowska, επικρατώντας στον 1ο γύρο των Mariia Kostiuk και Alessandra Pezzulla με 6-2, 6-1, στα προημιτελικά των Deborah Chiesa και Lisa Pigato με 7-5, 6-4 και στα ημιτελικά της Σαπφώς Σακελλαρίδη και της Maria Bondarenko με 7-5, 6-3.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Weronika Falkowska (@weronika.falkowska)

Η Βαλεντίνη, η οποία έχει κατακτήσει και 13 τίτλους στα μονά σε ITF διοργανώσεις (39 σύνολο), είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά αυτή την εβδομάδα στα μονά, στη χωμάτινη διοργάνωση της Σαρδηνίας.

Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τη Γαλλίδα Lois Boisson με 2-6, 6-4, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο είχε επικρατήσει της Ιταλίδας Georgia Pedona με 7-6 (4), 6-4, πριν ηττηθεί στα προημιτελικά σε ένα πολύ κλειστό ματς από την συμπαίκτριά της, Falkowska, με 4-6, 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots