Μπήκε 4άδα η Βαλεντίνη - τελικό στο διπλό η Σαπφώ

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 - 15:31

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε το 3 στα 3 στο Santa Margherita di Pula και μπήκε στην ημιτελική φάση του μονού της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF. Στον τελικό του διπλού προκρίθηκε η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Η ελληνική εκπροσώπηση συνεχίζεται και στα δυο ταμπλό του τουρνουά της ITF Pro διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula της Ιταλίας.

Η Γραμματικοπούλου κέρδισε στα προημιτελικά του μονού την Ιταλίδα Anastasia Abbagnato με 6-3, 6-4 και εξασφάλισε την παρουσία της στους αυριανούς ημιτελικούς.

Ήταν ένα καλό παιχνίδι για την 26χρονη Ελληνίδα, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.207 στην παγκόσμια κατάταξη, που και στα δυο σετ πήρε από νωρίς σχετικά τη διαφορά του break και φρόντισε να διατηρηθεί μπροστά έως τα τέλη τους.

Αυτή ήταν η 3η νίκη για τη Βαλεντίνη στη χωμάτινη διοργάνωση της Σαρδηνίας, χωρίς να απωλέσει σετ. Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει την Ιταλίδα Margherita Marcon με 6-2, 6-0, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε την Ισπανίδα Claudia Hoste Ferrer με 6-1, 7-5.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά μια ακόμα Ιταλίδα, την Federica Bilardo, Νο.528 στην παγκόσμια κατάταξη (είναι και το career high της).

Ελληνική εκπροσώπηση θα έχουμε και στον τελικό του διπλού αύριο, καθώς η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Oana Gavrila συνέχισαν ακάθεκτες την πορεία τους προς τον τίτλο, κερδίζοντας στον σημερινό ημιτελικό τις Sandra Samir και Ikumi Yamazaki με 6-0, 6-3.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσουν τις No.2 του ταμπλό, Lexie Stevens και Anita Wagner. H 20χρονη Σαπφώ, θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο της σε επίπεδο ITF Pro στην καριέρα της στα διπλά, 2ο για το 2023 και 8ο στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots