Τίτλος στο Ζάγκρεμπ για τη Βαλεντίνη

 
Τίτλος στο Ζάγκρεμπ για τη Βαλεντίνη
tn team Σάββατο, 13 Μαϊος 2023 - 20:00

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατέκτησε τον τίτλο στα διπλά στο δυνατό τουρνουά των 60.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ.

Η Γραμματικοπούλου και η συμπαίκτριά της από τη Σλοβενία, Dalila Jakupovic, οι οποίες βρισκόντουσαν στο Νο.2 του ταμπλό, κέρδισαν στον σημερινό τελικό τη Γαλλίδα Carole Monnet και την Κροάτισσα Antonia Ruzic με 6-2, 7-5, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες στο Zagreb Ladies Open.

Πρόκειται για ένα τουρνουά της κατηγορίας των 60.000 δολαρίων της ITF, με τη Γραμματικοπούλου να ισοφαρίζει τους σημαντικότερους τίτλους που έχει κερδίσει στην καριέρα της στα διπλά, επίσης σε 60άρια τουρνουά, στο Meitar το 2022 (με την Ekaterina Yashina) και στο Stare Splavy το 2021 (με την Richel Hogenkamp).

Συνολικά αυτός ήταν ο 27ος τίτλος καριέρας για τη Βαλεντίνη στα διπλά, 2ος στη φετινή σεζόν, έναν μήνα μετά τον τίτλο της στο 25άρι του Santa Margherita di Pula.

Στα μονά έχει κερδίσει άλλους 14 τίτλους, μέσα σ' αυτούς και το 125άρι της WTA στο Βανκούβερ το περσινό καλοκαίρι, που είναι ο σημαντικότερος που έχει κερδίσει γενικά στην καριέρα της.

Αυτή την εβδομάδα η Γραμματικοπούλου και η Jakupovic έχασαν μόνο ένα σετ στην πορεία τους μέχρι τον τίτλο. Ήταν στα ημιτελικά χθες, όπου χρειάστηκαν match tie-break για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Βρετανίδων Naiktha Bains και Maia Lumsden, με 6-4, 1-6, 10-5. Στα προημιτελικά, όπου είχαν προκριθεί με bye, είχαν κερδίσει τις Victoria Borodulina και Niki Tomeljak, με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots