1ος τελικός για τη Χριστοφή

 
1ος τελικός για τη Χριστοφή
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 16:44

Μια πολύ μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Ελένη Χριστοφή, η οποία μετά από μια μάχη 3 ωρών και 35 λεπτών κέρδισε τη Ρουμάνα Karola Patricia Bejenaru και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό στα μονά σε ITF Pro διοργάνωση, στο Kursumlijska Banja της Σερβίας.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.771 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Bejenaru, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.551 στον κόσμο, με 6-3, 5-7, 7-6 (8).

Ήταν μια αναμέτρηση που ξεπέρασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια, με τη Χριστοφή να χρειάζεται να δουλέψει πολύ σκληρά, για να φτάσει μέχρι την πολύ μεγάλη αυτή νίκη.

Η Ελληνίδα παίκτρια ήταν καλύτερη στο 1ο σετ και το κέρδισε καθαρά με 6-3. Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 2-5, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και είχε προβάδισμα με 15-30 στο 11ο game. Η Ρουμάνα έμεινε στο ύψος της σ' αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή, κράτησε το σερβίς της για το 6-5 και έκανε και break στο επόμενο game, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ, η Bejenaru είχε πάρει ένα προβάδισμα μέχρι και με 4-2. Δεν το έβαλε κάτω η Χριστοφή, που έκανε 2 break στα επόμενα λεπτά και προηγήθηκε με 5-4, δεν μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει το ματς στο δικό της σερβίς, ούτε στο 10ο game, ούτε στο 12ο, όταν και πάλι ήταν μπροστά με break στο 6-5.

Τελικά οι δυο παίκτριες έλυσαν τις διαφορές τους σε ένα συναρπαστικό tie-break, όπου η Χριστοφή είχε χάσει τους 2 πρώτους πόντους αλλά γρήγορα ανέκαμψε και είχε το προβάδισμα την περισσότερη ώρα. Βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό η Ελληνίδα, ποτέ όμως δεν αντιμετώπισε match point και τελικά, στο 4ο δικό της match point κατάφερε να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της, κατακτώντας το tie-break με 10-8.

Για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε σε τελικό ITF Pro διοργάνωσης στα μονά η Χριστοφή, η οποία έχει πετύχει 4 διαδοχικές νίκες αυτή την εβδομάδα στα χωμάτινα courts του Kursumlijska Banja.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του ταμπλό, Zhibek Kulambayeva, Νο.447 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Χριστοφή διεκδικεί και τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων, αφού θα παίξει και εκεί στον τελικό, αργότερα σήμερα, μαζί με την Ελβετια Sebastianna Scilipoti, ενάντια στις Tilwith Di Girolami και Nina Vargova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots