Νέα μεγάλη νίκη και είσοδος στην 8άδα για τη Σακελλαρίδη

 
Νέα μεγάλη νίκη και είσοδος στην 8άδα για τη Σακελλαρίδη
tn team Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 - 19:57

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη βγήκε νικήτρια από μια ακόμα μεγάλη μάχη στα γήπεδα του Kursumlijska Banja της Σερβίας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της δυνατής διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων της ITF.

Ένα 24ωρο μετά τη δύσκολη νίκη που πέτυχε εις βάρος της Μάρθας Ματούλα στον 2ο γύρο του W75 τουρνουά της ITF, η Σακελλαρίδη πανηγύρισε μια ακόμα πολύ καλή νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στη Ρωσίδα Daria Lodikova, με 3-6, 6-2, 7-5.

Για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε πίσω με σετ η 21χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.307 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, η οποία μπορεί να ήταν αισθητά καλύτερη στο 2ο σετ, το 3ο σετ όμως ήταν αρκετά αμφίρροπο.

Έμεινε πίσω με 3-4 και με 4-5, σερβίροντας για την παραμονή της στο τουρνουά στο 10ο game. Έμεινε ψύχραιμη όλο αυτό το διάστημα και δεν απειλήθηκε άμεσα με αποκλεισμό, για να κάνει τελικά το καθοριστικό break στο 11ο game, να πάρει το προβάδισμα με 6-5 και να ολοκληρώσει το ματς με ένα love service game.

Στα προημιτελικά της δυνατής χωμάτινης διοργάνωσης της Σερβίας, η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Barbora Palicova, που είναι 20 ετών και βρίσκεται στο Νο.255 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα εστιάσει στο μονό για το υπόλοιπο της εβδομάδας, αφού στο διπλό ολοκλήρωσε την πορεία της στα προημιτελικά σήμερα. Μαζί με την Ιταλίδα Anastasia Abbagnato, ηττήθηκαν από τη Σλοβένα Ziva Falkner και την Κροάτισσα Tara Wurth, με 6-3, 7-6 (7).

Στα προημιτελικά του διπλού ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους και οι άλλες δυο Ελληνίδες που αγωνίστηκαν σήμερα στα γήπεδα του T Line Club του Kursumlijska Banja, δίνοντας αμφότερες πολύ κλειστές μάχες.

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Cristina Dinu, ηττήθηκαν από τις Anastasiia Gureva και την Alexandra Shubladze, με 6-1, 2-6, 10-7. Η Έλενα Κοροκοζίδη και η Ρωσίδα Evgeniya Burdina, ηττήθηκαν με τις σειρά τους από την Κροάτισσα Petra Marcinko και τη Σέρβα Lola Radivojevic, με 6-3, 2-6, 10-8.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots