Η σημασία της προετοιμασίας των αθλητών σε όλα τα επίπεδα και η Speed Tennis Academy

 
Η σημασία της προετοιμασίας των αθλητών σε όλα τα επίπεδα και η Speed Tennis Academy
tennisnews team Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 - 22:31

Τις τελευταίες εβδομάδες στα Grand Slams Roland Garros του Παρισιού και Wimbledon του Λονδίνου παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες των κορυφαίων τενιστών της ATP και τενιστριών της WTA απ' όλο το κόσμο, τις προσπάθειες των "δικών" μας παιδιών του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη με τις μεγάλες επιτυχίες τους στο Παρίσι.

Επιτυχίες οι οποίες στηρίζονται σε υψηλού επιπέδου σε ποιότητα δουλειά, προπονήσεις τεχνικής , φυσικής κατάστασης, mental coaching, εργομετρικής παρακολούθησης και αξιολόγησης, διατροφή που να υποστηρίζει και να συνδράμει στις υψηλές απαιτήσεις της προετοιμασίας. Το επίπεδο πια του πρωταθλητισμού στην ATP και στην WTA είναι τόσο υψηλό που θέλει σχεδιασμό και συγκέντρωση στο τρόπο και την ποιότητα της προετοιμασίας. Σ' αυτό το επίπεδο όλες αυτές οι επιδόσεις είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολύ υψηλής ποιότητας και προσεκτικών κινήσεων του επιτελείου που πλαισιώνει τον παίκτη και αποτελείται από manager, Head coach, hitter, προπονητή φυσικής κατάστασης, mental coach, φυσιοθεραπευτή, ιατρό. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του υψηλού και διαφορετικού επιπέδου είναι Ο Alex De Minaur ο οποίος ανέτρεψε το χαμένο πρώτο σετ και κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 4-6, 6-4, 7-6 (5) στον τελικό του Eastbourne International, για να κατακτήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του σε ηλικία 22 ετών.

Χαρακτηριστικότερο όμως πιστεύω παράδειγμα για το επίπεδο προετοιμασίας και απόδοσης, όμως όλων παγκοσμίως θα έλεγα ότι είναι ο Roger Federer ο οποίος σε ηλικία 40 ετών πια είναι ανταγωνιστικός και πάντα "επικίνδυνος" να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι λοιπόν στην ATP και σ' αυτά τα πλαίσια λειτουργούν παίκτες, προπονητές και το επιτελείο τους σχεδιάζοντας μια ολοκληρωμένη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικό σχεδιασμό και οικονομικές συνεργασίες με χορηγούς. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει μεμονωμένα από τον αθλητή να έχει αποκλειστικά δικό του επιτελείο υπάρχει η δυνατότητα μέσω κάποιων ακαδημιών να έχουν όλες αυτές τις παροχές, προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού, υποστήριξη σε τουρνουά καθώς και επίσης και υπηρεσίες management, προασπίζοντας τα συμφέροντα των αθλητών τενιστών. Γίνεται προπονητικός σχεδιασμός ανάλογα με τον αγωνιστικό καλεντάρι του παίκτη που έχει αποφασιστεί, μαζί με την βοήθεια της Ακαδημίας, ότι θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά. Με προπόνηση για εξέλιξη της τεχνικής που συμβαδίζει με τις επιταγές της συνεχούς αναβάθμισης του παγκόσμιου τένις. Υπάρχει συνεργασία με ιατρικό επιτελείο που βελτιώνει συνέχεια τη προπόνηση του αθλητή σε συνάρτηση με τη κόπωση του. Η επικοινωνία του αθλητή με mental coach καθίσταται επιβεβλημένη στο να βοηθήσει τον αθλητή να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της προπόνησης και των αγώνων. Τέλος η διατροφή από επιστήμονες εξειδικευμένους στο αντικείμενο είναι μέρος του πολυσύνθετου παζλ που αποτελεί το επαγγελματικό τενιστικό πακέτο που προσφέρει μια τέτοια ακαδημία.

Κάτι τέτοιο για 1η φορά στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σαν ολοκληρωμένο επαγγελματικό πακέτο τένις η ATP certified Speed Tennis Academy Hary Krystallogiannis

Είναι μια ακαδημία που έχει πιστοποιηθεί από την ATP για τη λειτουργία της, τον προγραμματισμό της, για το επίπεδο των προπονητικών της προγραμμάτων για το σχεδιασμό της και γενικότερα για τη δυνατότητα που της δίνεται μέσω της ATP να προσφέρει στο παίκτη μια επαγγελματική ολοκληρωμένη σε όλα τα επίπεδα προετοιμασία,

Η Ακαδημία εκτός του γεγονότος ότι έχει τη δυνατότητα να εισάγει στον επαγγελματισμό τους αθλητές, τους μαθαίνει παράλληλα να εκφράζονται μέσα από το τένις και να γυμνάζονται βελτιώνοντας το σώμα, το πνεύμα, το ήθος, μέσα από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από τους προπονητές της, Ακαδημίας και την επίβλεψη και καθοδήγηση του Head Coach της Ακαδημίας.

Αντιμετωπίζει τον κάθε αθλητή σαν ξεχωριστή προσωπικότητα, φροντίζοντας να βελτιώνεται πάντα σε σχέση με τον εαυτό του θέτοντας κάθε φορά «τους δικούς του» προσωπικούς στόχους, ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη προσωπική βελτίωση.

Απώτερος σκοπός της Speed Tennis Academy είναι να γίνει το τένις για τους νέους αθλητές δια βίου άσκηση καθως και οι ενεργοί παίκτες να βελτιωθούν, να εξελίχθουν σωματικά και πνευματικά και να εφοδιαστούν με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν τον αθλητή να φτάσει σ’ ένα υψηλό επίπεδο στο τενιστικό στερέωμα, παίζοντας πάντα στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Μέσα στην φιλοσοφία της Speed Tennis Academy Hary Krystallogiannis συμπεριλαμβάνεται και η εξέλιξη ερασιτεχνών club players, βοηθώντας τους να απολαμβάνουν σε υψηλό επίπεδο το αγαπημένο τους άθλημα.


Hary Krystallogiannis
ATP certified Level A Tennis Coach
PhD cand. Tennis NSA BG
Owner/Head coach Speed Tennis Academy

Πληροφορίες επικοινωνίας:
 

Τηλ: +30 6951 730 111, +30 694 5979 777
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots