Mental Tennis...έρχεται στο tennisnews.gr

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011 - 2:53

Μία νέα στήλη κάνει πρεμιέρα την επόμενη εδβομάδα στο tennisnews.gr. Mental Tennis!

Ίσως ένα θέμα που ξεχωρίζει το Νο 1 αθλητή από όλους τους άλλους. Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός παίκτη και τον φέρνει στα "πάνω" του ακόμη και απέναντι σε φορμαρισμένους αντιπάλους; Τι σημαίνει αυτοπεποίθηση, πανικός και ψυχραιμία μέσα στον αγώνα; Πως σκεφτόμαστε;

Έχουμε κατά καιρούς φιλοξενήσει άρθρα προπονητών πάνω σε αυτό το θέμα από τη στήλη μας στο Technical Advice. Ανταποκρινόμενοι στις ερωτήσεις σας, εγκαινιάζουμε τη νέα μας θεματική πάνω σε θέματα ψυχολογίας μέσα στο Technical Advice με τη συνεργασια μας με τον κ. Ιωάννη Ζαρώτη.


O κος Ζαρώτης είναι Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου), απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και απόφοιτος του Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων.


Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πρόγραμμα « Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα «Αθλητική Ψυχολογία» και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Προγράμματος Ψυχολογίας του ΦΠΨ Αθηνών.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ), της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSAC) και  της Διεθνούς Ενώσεως Εφαρμοσμένης Αθλητικής Ψυχολογίας (AASP).

 

Το πρώτο άρθρο για τη συναισθηματική κατάσταση των αθλητών στον αγώνα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα στο tennisnews.gr. Σίγουρα έχουμε πολλά να μάθουμε!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots