5 τενιστικές ταινίες που πρέπει να δείτε στις μέρες καραντίνας (vids)

 
5 τενιστικές ταινίες που πρέπει να δείτε στις μέρες καραντίνας (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 - 12:25

Το tennisnews.gr προτείνει 5 από τις καλύτερες ταινίες που έχουν σημείο αναφοράς το αγαπημένο μας άθλημα, για να δείτε στις μέρες της καραντίνας! Από Woody Allen και Scarlett Johansson μέχρι ασπρόμαυρο θρίλερ με την υπογραφή του Άλφρεντ Χίτσκοκ!                                            

1) Battle of the Sexes (2017)

Η ταινία Battle of the Sexes βγήκε στις ελληνικές αίθουσες των Οκτώβριο του 2017, αναβιώνοντας στη μεγάλη οθόνη μια από τις σπουδαιότερες μάχες κατά των έμφυλων διακρίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό. Πρόκειται για την περίφημη μονομαχία μεταξύ της Billie Jean King και του Bobby Riggs το 1973, που έμεινε στην ιστορία ως "Η μάχη των φύλων" (αυτός είναι και ο ελληνικός τίτλος της ταινίας).

Την ταινία σκηνοθέτησαν ο Jonathan Dayton και η Valerie Faris, ενώ την Billie Jean King υποδύεται η εξαιρετική -βραβευμένη με όσκαρ- Emma Stone, και στον ρόλο του Bobby Riggs είναι ο επίσης εξαιρετικός Steve Carell.

2) Borg vs McEnroe (2017)

Επίσης ακόμα μια κινηματογραφική μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας, η οποία μας πηγαίνει στο 1980 και στην επική μονομαχία των Bjorn Borg και John McEnroe στον μεγάλο τελικό του Wimbledon.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Shia LaBeouf (John McEnroe) - σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του - και ο Sverrir Gudnason (Bjorn Borg). Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται ο Janus Metz.

Μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικά πράγματα για την ταινία εδώ.

3) Wimbledon (2004)

Ρομαντική κομεντί μυθοπλασίας, που εστιάζει στην σχέση που αναπτύσσουν ο Peter Colt, επαγγελματίας τενίστας που βρίσκεται στην δύση της καριέρα του, και η Lizzie Bradbury, νεαρή ανερχόμενη τενίστρια, εν όψει του Wimbledon.

Tους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται οι Paul Bettany και Kirsten Dunst. Σκηνοθεσία έχει αναλάβει o Richard Loncraine.

4) Strangers on a Train (1951)

Για τους ψαγμένους λάτρεις του κινηματογράφου έχουμε ένα διαμαντάκι με την υπογραφή του Alfred Hitchcock! Ο Guy Haines είναι ένας διάσημος τενίστας ο οποίος θέλει να παντρευτεί τη νεαρή ερωμένη του, αλλά η νυν σύζυγος του δεν του παραχωρεί διαζύγιο. Στο τρένο ο Guy θα γνωρίσει έναν μυστηριώδη τύπο που θα του προτείνει να σκοτώσει αυτός την σύζυγο του, αν και αυτός με την σειρά του δολοφονήσει τον πατέρα του, για να έχουν το ιδανικό άλλοθι. Η εκτέλεση του σχεδίου θα προχωρήσει χωρίς την θέληση του πρωταγωνιστή.

Σε υψηλούς ρυθμούς και σκηνοθετική μαεστρία από τον μετρ των ταινιών τρόμου, Alfred Hitchcock, o οποίος μεταφέρει στον κινηματογράφο το καταπληκτικό βιβλίο της Patricia Highsmith. Επιβλητικά πλάνα με υποδόρια σασπένς χαρίζουν μια από τις καλύτερες ταινίες μυθοπλασίας στο μοντέρνο σινεμά. Game, Set and Match από τον Hitchcock.

5) Match Point (2005)

Ο Chris Wilton, ένας πρώην επαγγελματίας τενίστας, φιλοδοξεί με τυχοδιωκτικό τρόπο να αναρριχηθεί κοινωνικά. Θα παντρευτεί την αδερφή ενός αριστοκράτη Λονδρέζου, ενώ παράλληλα συνάπτει ερωτική σχέση με την αρραβωνιαστικιά του τελευταίου, Nola Rice.

Εξαιρετική προσέγγιση, έξυπνη και παράλληλα αλληγορική ταινία του αξεπέραστου Woody Allen. Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης λάτρης του τένις -το έχει αποδείξει ήδη από τις πολλές αναφορές σε ταινίες του όπως το Manhattan (1979)- δημιουργεί ένα δράμα εντός της λονδρέζικης κοινωνίας παραλληλίζοντας το έντεχνα με ένα αγώνα τένις. Κατά πολλούς ίσως και η καλύτερη ταινία του Allen τον 21ο αιώνα.

Εκθαμβωτική Scarlett Johansson στο ρόλο της Nola Rice, δίνει τα διαπιστευτήρια μιας τρομερής ηθοποιού για ακόμα μια φορά και φυσικά στον ρόλο του Chris o εκρηκτικός Jonathan Rhys Mayers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots