ATP
Το "γύρισε" ο Τσιτσιπάς

 
Το "γύρισε" ο Τσιτσιπάς
Το "γύρισε" ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 - 15:08

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με σετ, αλλά ήταν πολύ καλύτερος στα δύο επόμενα για να πανηγυρίσει τη νίκη εις βάρος του Γερμανού Tobias Simon και την πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης των 10.000 δολαρίων του Kramsach της Αυστρίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε 10 άσους και επικράτησε του Tobias Simon με 4-6, 6-2, 6-2, σε 1 ώρα και 38 λεπτά. Με τη δεύτερη νίκη του στο Kramsach της Αυστρίας, ο 17χρονος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στα προημιτελικά του τοπικού Futures των 10.000 δολαρίων.

Ο Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο του σετ στο τουρνουά, αλλά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στα δύο επόμενα, για να φτάσει γρήγορα και χωρίς να ανησυχήσει στην ανατροπή.

Προηγήθηκε χάρη σε γρήγορο break με 2-0 στο 2ο σετ και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμά του από τότε, για να κάνει και δεύτερο break για το 6-2. Έχασε μόλις έναν πόντο στο σερβίς του στο 2ο σετ και δύο στο 3ο σετ, στο οποίο "έσπασε" επίσης δύο φορές τον 25χρονο Γερμανό, για να "ξεφύγει" με 5-1 και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 8ο game. 

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τον Στέφανο στο Kramsach της Αυστρίας, όπου πραγματοποίησε την επιστροφή του στο επαγγελματικό Circuit της ITF, μετά από 1,5 περίπου μήνα. Μετράει 12 διαδοχικές νίκες σε επαγγελματικούς αγώνες, αφού είχε κερδίσει δύο συνεχόμενα Futures στην Ιταλία τον Μάιο!

Ο ταλαντούχος Έλληνας τενίστας, Νο. 2 στο ταμπλό και Νο. 357 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά είτε τον Αυστραλό Bradley Mousley, είτε τον Σλοβένο Nik Razborsek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots