ATP
Νέα ανατροπή και 4άδα ο Τσιτσιπάς

 
Νέα ανατροπή και 4άδα ο Τσιτσιπάς
Νέα ανατροπή και 4άδα ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 - 18:43

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε τον Σλοβένο Nik Razborsek από το Futures των 10.000 δολαρίων της Αυστρίας, για να προκριθεί στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο νεαρός Έλληνας τενίστας μετράει πλέον 13 διαδοχικές νίκες.

Λίγους πόντους μακριά από τον αποκλεισμό βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μέχρι να κερδίσει τελικά τον Nik Razborsek, με 3-6, 6-4, 6-2.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 2 στο ταμπλό του Austria F2 Futures και Νο. 357 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στα πρώτα δύο σετ της αναμέτρησής του με τον 22χρονο Σλοβένο, τις ξεπέρασε όμως και ήταν πολύ καλύτερος στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, κερδίζοντας τα 8 από τα 10 τελευταία games.

Πιο συγκεκριμένα, αφού υπέστη τρία break στο εναρκτήριο σετ, το έχασε στα 9 games, με τον Razborsek να προσπαθεί να πάρει την πολύτιμη πρόκριση στα δύο σετ. Ο Στέφανος έκανε ένα break στο 7ο game για να προηγηθεί με 4-3, ο Σλοβένος όμως έκανε το break back και ισοφάρισε σε 4-4, φτάνοντας λίγους πόντους μακριά από τη νίκη, στο 4-4, 40-30.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε σε αυτό το game και τελικά έκανε νέο break, για να προηγηθεί με 5-4 και τη αυτή τη φορά διατήρησε το προβάδισμά του, σερβίροντας επιτυχημένα για την κατάκτηση του 2ου σετ στο 10ο game.

Το παιχνίδι είχε έρθει για τα καλά στα μέτρα του ταλαντούχου Έλληνα τενίστα, που κέρδισε 5 διαδοχικά games στο 3ο σετ και έφτασε να προηγείται με 5-1, για να ολοκληρώσει αυτό το σετ στα 8 games χωρίς να απειληθεί, έπειτα από 1 ώρα και 53 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 13η διαδοχική νίκη για τον Στέφανο στο επαγγελματικό Circuit της ITF, αφού θυμίζουμε πως είχε κατακτήσει δύο Futures τον περασμένο Μάιο στην Ιταλία. Αύριο θα προσπαθήσει να μπει σε άλλον έναν τελικό, με αντίπαλο τον Αυστριακό Maximilian Neuchrist, Νο. 3 στο ταμπλό και Νο. 487 στην παγκόσμια κατάταξη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots