ATP
Μπήκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

 
Μπήκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς!
Μπήκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς!
tennisnews team Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 - 13:58

Μια νίκη χωρίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του σε Futures διοργάνωση. Ο 17χρονος πρωταθλητής μας ξεπέρασε στα δύο σετ το εμπόδιο του Maximilian Neuchrist, έφτασε τις 14 διαδοχικές νίκες σε Futures διοργανώσεις και θα διεκδικήσει τον 4ο φετινό του τίτλο σε τουρνουά των 10.000 δολαρίων.

Μετά από δύο δύσκολες ανατροπές, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στις straight sets νίκες, επικρατώντας του Maximilian Neuchrist, με 6-4, 6-4. Η νίκη αυτή έστειλε τον ταλαντούχο πρωταθλητή μας στον τελικό του Austria F2 Futures, στο Kramsach της Αυστρίας.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας τελείωσε τον αγώνα με 11 άσους. Έκανε ένα γρήγορο break στο 1ο σετ και προηγήθηκε με 3-1, ο 24χρονος Αυστριακός όμως, Νο. 3 στο ταμπλό και Νο. 487 στον κόσμο, τον ισοφάρισε άμεσα σε 3-3. Ο Στέφανος δεν πτοήθηκε και τελείωσε πολύ δυναμικά το σετ, για να κερδίσει τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους του και να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-1, αλλά στο 9o game, όταν σέρβιρε για τη νίκη, υπέστη το break και ο Neuchrist μείωσε σε 5-4. Για ακόμα μια φορά όμως ο Τσιτσιπάς αποδείχτηκε πιο δυνατός και με άμεση απάντηση και ένα νέο break, τελείωσε το σετ στο 10ο game και ολοκλήρωσε τη νίκη του σε 1 ώρα και 34 λεπτά. 

Αυτή ήταν η 14η διαδοχική νίκη για τον Τσιτσιπά στο επαγγελματικό Circuit της ITF. Θα διεκδικήσει τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του, 4ο στη φετινή χρονιά και 5ο συνολικά στην καριέρα του, σε Futures των 10.000 δολαρίων.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high του αυτή την εβδομάδα, καθώς βρίσκεται στο Νο. 357 της παγκόσμιας κατάταξης. Με την παρουσία του στον τελικό του Austria F2 Futures, θα βελτιώσει ξανά το career high του σε 9 μέρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots