ATP
20 θέσεις ψηλότερα ο Τσιτσιπάς!

 
20 θέσεις ψηλότερα ο Τσιτσιπάς!
20 θέσεις ψηλότερα ο Τσιτσιπάς!
tennisnews team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 - 11:09

Μετά και τη συμμετοχή του στον τελικό του αυστριακού Futures των 10.000 δολαρίων στο Kramsach, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε άλλες 20 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και βελτίωσε το career high του, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην πρώτη του είσοδο στο Top 300!

Ακόμα δύο εκπληκτικές εβδομάδες είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο χώμα. Ο ταλαντούχος Έλληνας τενίστας, ο οποίος θα γίνει 18 ετών στις 12 Αυγούστου, κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Juniors χθες στο Klosters της Ελβετίας, ενώ μια εβδομάδα πριν ήταν φιναλίστ στο Futures των 10.000 δολαρίων, στο Kramsach της Αυστρίας.

Προκρίθηκε στον τελικό για 3η συνεχόμενη φορά σε Futures τουρνουά, καθώς και για 4η στη φετινή σεζόν. Στους 3 προηγούμενους τελικούς που αγωνίστηκε ήταν νικητής, δυο φορές στο Santa Margherita Di Pula της Ιταλίας και μια στο Lecco της Ιταλίας.

Χάρη στη συμμετοχή του στον τελικό του αυστριακού Futures, o Στέφανος κέρδισε 20 θέσεις σήμερα και σκαρφάλωσε στο Νο. 339 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high του. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει την καλύτερη θέση στην κατάταξη από όλους τους 17χρονους παίκτες, με τον Denis Shapovalov να τον ακολουθεί στο Νο. 370!

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει πετύχει 36 νίκες σε 39 αναμετρήσεις στο χώμα φέτος, πλησιάζει συνεχώς το Top 300 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή την εβδομάδα ο καλύτερος Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί στη Χάγη της Ολλανδίας, για το The Hague Open, τουρνουά Challenger των 42.500 ευρώ. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πήρε wild card από τους διοργανωτές, θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον lucky loser Gibril Diarra από την Αυστρία, Νο. 753 στον κόσμο, και αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Ολλανδό Robin Haase, No. 76 στον κόσμο και πρόσφατο φιναλίστ στο Swiss Open του Gstaad.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots