ATP
Απίστευτη νίκη για τον Tsonga, που συνεχίζει να ελπίζει! (vid)

 
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga
tennisnews team Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 - 17:57

Ο Jo-Wilfried Tsonga δεν πήρε ούτε ένα game από τον Kei Nishikori στο πρώτο σετ, "επιβίωσε" από διπλό match point στο σερβίς του Ιάπωνα στο τρίτο και στο τέλος κατάφερε να κερδίσει αυτό το συναρπαστικό ματς, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Masters της πατρίδας του, στο Παρίσι. O 31χρονος Γάλλος, μπορεί ακόμα να ελπίζει στο "θαύμα" που θα τον στείλει στο Λονδίνο.

O Jo-Wilfried Tsonga δεν πτοήθηκε από το "βαρύ" 6-0 με το οποίο έχασε το πρώτο σετ. Κατάφερε να σβήσει δυο συνεχόμενα match points στο σερβίς του Kei Nishikori στο τρίτο σετ και τελικά έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή, με 0-6, 6-3, 7-6 (3), για να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του BNP Paribas Masters στο Παρίσι.

Είναι ο μοναδικός Γάλλος που προκρίθηκε στα προημιτελικά της παρισινής διοργάνωσης μέχρι στιγμής. Συνεχίζει ακόμα στο τουρνουά ο Gilles Simon, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Tomas Berdych στον τελευταίο αγώνα του 3ου γύρου.

Παράλληλα με την απίθανη πρόκρισή του, ο Tsonga διατήρησε "ζωντανές" και τις λιγοστές ελπίδες που έχει για να μπει στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου. Απομένει ένα εισιτήριο για να συμπληρωθούν οι 8 θέσεις του Λονδίνου και προς το παρόν τη θέση καλύπτει ο Dominic Thiem.

Ο Αυστριακός ωστόσο έχει αποκλειστεί από το Παρίσι και τον "καταδιώκει" ο Tomas Berdych, ο οποίος θα τον ξεπεράσει αν προκριθεί στα ημιτελικά. Ο Tsonga προς το παρόν βρίσκεται στην 12η θέση, αλλά αν κατακτήσει το τρόπαιο θα ξεπεράσει τους Thiem, Berdych και Goffin, για να τερματίσει 9ος και να πάρει το εισιτήριο, αφού στην 7η θέση βρίσκεται ο Rafael Nadal, που έχει αποσύρει τη συμμετοχή του από το ATP World Tour Finals.

Πριν από μερικές εβδομάδες το σενάριο Λονδίνο φάνταζε εξωπραγματικό για τον 31χρονο, που ουσιαστικά τον χωρίζουν 3 νίκες από μια τρελή και απίστευτη πρόκριση της τελευταίας στιγμής.

Σήμερα o Tsonga πέτυχε 18 άσους και κατάφερε να αφήσει πίσω του το άσχημο ξεκίνημά του και να δώσει στο κοινό μια διαφορετική εικόνα στο δεύτερο σετ. Στα μέσα του σετ έκανε break και σε ολόκληρο το σετ δεν απειλήθηκε με break point, για να το κατακτήσει δίκαια με 6-3 και να στείλει το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει για τον Γάλλο, όταν o Nishikori έκανε το break και προηγήθηκε με 5-3. Ο Ιάπωνας σέρβιρε για την πρόκριση και είχε διπλό match point στο 5-3, 40-15, ο Tsonga όμως παρέμεινε "ζωντανός", ισοφαρίζοντας σε 40-40. Στη συνέχεια ο Nishikori "βραχυκύκλωσε" και έκανε δυο διαδοχικά double faults, με αποτέλεσμα να βάλει τον αντίπαλό του πίσω στο παιχνίδι.

Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία που το δόθηκε στο tie-break, στο οποίο "ξέφυγε" από νωρίς με mini-break, αργότερα προηγήθηκε με 6-2 και τελικά αξιοποίησε το δεύτερο match point του, για να ολοκληρώσει τη σπουδαία ανατροπή σε ακριβώς 2 ώρες αγώνα.

Στον αυριανό προημιτελικό, ο Tsonga θα αντιμετωπίσει τον Milos Raonic, στην προσπάθειά του να κρατήσει για άλλη μια μέρα "ζωντανό" το όνειρο του τίτλου και ταυτόχρονα να ενισχύσει τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης για το ATP World Tour Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots