ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα"

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα"
Τσιτσιπάς: "Είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα"
tennisnews team Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 - 22:30

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξή του για την ΑΤΡ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον έρωτά του με την Ελλάδα, που δεν αλλάζει για καμία χώρα, για τον φίλο του Αλέξανδρο Κάλντγουελ και τις φριχτές πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς και για τις πρώτες ήττες του, που τον έκαναν να ντρέπεται τόσο που κρυβόταν πίσω από αυτοκίνητα για να μην τον βλέπει κανείς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε μια συνέντευξη στο ATPWorldTour.com για το "My Point", μέσα από την οποία γίνεται ξεκάθαρο ότι παρότι κατάγεται από την Ελλάδα και τη Ρωσία, δεν θα άλλαζε ποτέ την χώρα που εκπροσωπεί στο tour.

"Η Ελλάδα είναι αυτός που είμαι. Χρειάζομαι μπλε. Δεν καταλαβαίνω μερικούς ανθρώπους που δε νιώθουν το ίδιο για τις χώρες τους. Όλοι θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για τον τόπο τους. Πάμε (στα ελληνικά)!

Είναι εύκολο να αγαπήσεις την Ελλάδα. Έχουμε την πιο καταπληκτική και πλούσια γλώσσα, που σου επιτρέπει να εκφραστείς τόσο καλά. Έχουμε τοπία, νερό, παραλίες, ιστορία. Υπάρχουν φιλικοί άνθρωποι σε όποιο μέρος κι αν βρεθείς. Είμαι ερωτευμένος με την πατρίδα μου."

Ο Στέφανος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις τραγικές καταστροφές της Αττικής αυτό το καλοκαίρι, θύμα των οποίων υπήρξε και ο καλός του φίλος, Αλέξανδρος Κάλντγουελ.

"Γι' αυτό και πόνεσα πολύ όταν είδα τις φωτιές να καταστρέφουν την Αθήνα πριν από 10 χρόνια, γι' αυτό και πόνεσα πολύ όταν είδα και διάβασα για τις φωτιές να επηρεάζουν εκατοντάδες ανθρώπους πριν από 2 μήνες, συμπεριλαμβανομένου του καλού μου φίλου, Άλεξ, ή Αλέξανδρο, Κάλντγουελ.

Ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι όταν ήμασταν παιδιά και παίζαμε μαζί στα πανελλήνια πρωταθλήματα, από όταν ήμουν 8 ετών μέχρι τα 14άρια. Ένιωσα τυχερός που γνώρισα τον Άλεξ. Δεν είναι τόσο συχνό να συναντάς ένα τόσο καλό παιδί, που να μπορείς να το εμπιστευτείς και να είσαι αληθινός φίλος μαζί του."

Στη συνέχεια, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών,ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες από την φριχτή περιπέτεια του Αλέξανδρου και της οικογένειάς του, που ζει στην ανατολική Αττική, όπου χτύπησε η φωτιά.

"Περίμενε τη μητέρα του και την αδερφή του να τον πάρουν, για να μπορέσουν να ξεφύγουν από την πυρκαγιά. Ο Άλεξ έτρεχε μέσα στο σπίτι και προσπαθούσε να μαζέψει όσα περισσότερα πράγματα μπορούσε. Αλλά δεν είχε χρόνο, η φωτιά ήταν πολύ κοντά.

Οδήγησαν μέχρι την παραλία, όπου άνοιξε την πόρτα και οι φλόγες όρμησαν στο πρόσωπό του. Έτρεξε προς το νερό. Γύρω του επικρατούσε τρόμος, άνθρωποι καιγόντουσαν, ούρλιαζαν τρομαγμένοι, έτρεχαν στο νερό. Ο Άλεξ και η οικογένειά του πέρασε τους βράχους και έφτασε στο νερό, αλλά πολλοί δεν τα κατάφεραν.

Ήταν ένα από τα χειρότερα πράγματα που είχα ακούσει στη ζωή μου. Ο μόνος τρόπος να δείξω στον Άλεξ την αγάπη μου και την εκτίμησή μου, ήταν να οργανώσω έναν έρανο μέσα από το Facebook. Συγκεντρώσαμε 3 φορές τα χρήματα που ελπίζαμε. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν σε αυτό."

Ο Κάλντγουελ δεν έχει την ευκαιρία να βρίσκεται τόσο συχνά στην Ελλάδα, καθώς όπως και ο Τσιτσιπάς, μένει στο εξωτερικό τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και σπουδάζει στο Radford University.

"Εγώ και ο Άλεξ διαφέρουμε από πολλούς Έλληνες. Είμαστε πειθαρχημένοι. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που θα μπορούσαν να παίξουν τένις σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν ήταν αρκετά αφοσιωμένοι σ' αυτό. Περνούσαν πολύ καιρό στο σπίτι ή δεν μπορούσαν να ταξιδεύουν. Από μικρός, έμαθα πως το να περνάω χρόνο μακριά από την Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Αλλά έμαθα και να αγαπώ τα ταξίδια. Διευρύνουν τους ορίζοντές σου, συναντάς νέους ανθρώπους και βλέπεις νέα μέρη. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Ρωσίδα. Ο πατέρας μου έχει συγκεντρωθεί στο τεχνικό κομμάτι του παιχνιδιού μου, ενώ η μητέρα μου στην πειθαρχία. Δεν ήταν αυστηρή, αλλά ήταν απαιτητική, με την καλή έννοια.

Πολλές φορές μετά από κάποια ήττα έκλαιγα, ή αντιδρούσα ακόμα χειρότερα. Κάποιες φορές απλά φρίκαρα και έτρεχα μακριά από τους γονείς μου, κρυβόμουν για να μην μπορέσουν να με βρουν. Ένιωθα ντοπιασμένος και δεν ήθελα να τους αντικρίσω. Δεν ήθελα να δω κανέναν. Κρυβόμουν πίσω από αυτοκίνητα για μια ώρα, κάποιες φορές για 90 λεπτά. Οι γονείς μου με έψαχναν και φώναζαν το όνομά μου, αλλά δεν πήγαινα. Μισούσα τις ήττες, ένιωθα σα να ήταν το τέλος του κόσμου. Η μητέρα μου όμως με ηρεμούσε πάντα και μου εξηγούσε πως ο αθλητισμός απαιτεί χρόνο και πως την επόμενη φορά θα έκανα καλύτερη προσπάθεια."

Τέλος, ο Στέφανος εξήγησε τι είναι αυτό που τον κάνει να έχει πάντα κίνητρο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και οδηγώντας το ελληνικό τένις σε μια νέα εποχή και σε καταστάσεις στις οποίες δεν είναι συνηθισμένο.

"Είναι σημαντικό κίνητρο να είσαι αυτός που θα γράψει την ιστορία στην Ελλάδα και να γνωρίζεις πως τα παιδιά θα παραδειγματίζονται από εσένα στο μέλλον. Μπορώ να εμπνεύσω τη νέα γενιά και να είμαι ηγετική μορφή του ελληνικού τένις. Όταν σκέφτομαι τα θύματα της φωτιάς, είμαι ακόμα πιο ευγνώμων που είχα όλες αυτές τις ευκαιρίες. Με κάνουν να θέλω να δουλέψω πιο σκληρά και να πετύχω όσο περισσότερα μπορώ.

Δεν γίνεται ευκολότερο, απλά γίνεσαι καλύτερος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots