ATP
Στο Νο. 12 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

 
Στο Νο. 12 του κόσμου ο Τσιτσιπάς
Στο Νο. 12 του κόσμου ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 - 9:36

Η τρομερή πορεία του στο Australian Open δε θα μπορούσε να μην έχει ανεβάσει τον Στέφανο Τσιτσιπά και στην παγκόσμια κατάταξη, με τον Έλληνα τενίστα να "φιγουράρει" από σήμερα στο Νο. 12 του κόσμου!

O Στέφανος είχε δυο απίθανες εβδομάδες στη Μελβούρνη, αναμφίβολα τις καλύτερες στην καριέρα του. Κέρδισε στα 4 σετ τους Matteo Berrettini, Viktor Troicki, Nikoloz Basilshvili, Roberto Bautista Agut και βεβαίως τον Roger Federer, στη σπουδαιότερη επιτυχία του μέχρι τώρα, για να φτάσει στα ημιτελικά του Australian Open, εκεί όπου τον σταμάτησε ο Rafael Nadal.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τον Έλληνα πρωταθλητή, που βρισκόταν ούτως ή άλλως πολύ ψηλά στην κατάταξη. Γι' αυτό και οι 720 βαθμοί που πήρε στη Μελβούρνη - 710 εκ των οποίων ήταν "καθαροί" - τον ανέβασαν μόλις 3 θέσεις, από το Νο. 15 στο Νο. 12.

Παρόλα αυτά πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό τένις, με τον Στέφανο να ξεπερνά και το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου (Νο. 14) και να είναι πλέον ο εκπρόσωπος της χώρας μας με την καλύτερη θέση σε ATP και WTA στην ιστορία!

Επιπλέον, το Top 10 - ένας από τους στόχους του για το 2019 - δεν είναι πια τόσο μακριά για τον Στεφ. Απέχει μόλις 75 βαθμούς από το Νο. 11 και τον Karen Khachanov, καθώς και 335 βαθμούς από το Νο. 10 και τον Marin Cilic.

Επόμενο τουρνουά για τον Στέφανο, είναι το Sofia Open στη Σόφια της Βουλγαρίας, το οποίο ανήκει στην κατηγορία ATP World Tour 250 και θα διεξαχθεί την εβδομάδα 4-10 Φεβρουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots