ATP
"Ακλόνητος" στο Νο. 12 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 - 14:15

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο. 12, θέση που ισοδυναμεί και με το career high του, για μια ακόμα εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Για 4η συνεχόμενη εβδομάδα είναι στο Νο. 12 της ΑΤΡ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πολύ πιθανό όμως αυτό να αλλάξει από την επόμενη εβδομάδα, καθώς είναι ήδη δεδομένο πως θα ξεπεράσει τον Karen Khachanov την Δευτέρα.

Ο 22χρονος Ρώσος απέσυρε τη συμμετοχή του από το Open 13 της Μασσαλίας αυτή την εβδομάδα και θα χάσει 250 βαθμούς, καθώς ήταν ο περσινός πρωταθλητής. Αν ο Στέφανος διατηρηθεί μπροστά από τον Borna Coric, από τον οποίο τον χωρίζουν ακριβώς 200 βαθμοί, θα είναι στο Νο. 11 την επόμενη εβδομάδα. Ο Έλληνας τενίστας πάντως δεν θα έχει βαθμούς να υπερασπιστεί στη Μασσαλία, αφού πέρσι είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Nicolas Mahut.

Στο Top 10 υπήρξε μόνο μια αλλαγή αυτή την εβδομάδα και ήταν η άνοδος του Kei Nishikori στο Νο. 6. Ο Ιάπωνας κέρδισε μια θέση χάρη στην παρουσία του στα ημιτελικά του Ρότερνταμ και έριξε στο Νο. 7 τον Roger Federer.

Πάντα πρώτος είναι ο Novak Djokovic, με μια διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Rafael Nadal. Στην 3η θέση παραμένει ο Alexander Zverev, στην 4η ο Juan Martin Del Potro και την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει ο Kevin Anderson.

Ο Daniil Medvedev, επίσης ημιφιναλίστ στο Ρότερνταμ, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο. 15 του κόσμου. Ο πρωταθλητής του τουρνουά, Gael Monfils, άφησε πίσω του 10 θέσεις και βρέθηκε στο Νο. 23 του κόσμου, ενώ ο φιναλίστ Stan Wawrinka κέρδισε 27 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 41.

Ο πρωταθλητής του New York Open, Reilly Opelka, κέρδισε 33 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο. 56 του κόσμου, μετά και την σπουδαία εβδομάδα του, την οποία συνδύασε με 156 άσους! Σπουδαία άνοδο και για τον φιναλίστ αυτού του τουρνουά, Brayden Schnur, που από το Νο. 154 σκαρφάλωσε στο Νο. 107, αφήνοντας πίσω του 47 θέσεις.

Λίγο χαμηλότερα βρίσκεται ο Jo-Wilfried Tsonga, που πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επιστροφή του στο Top 100. Ο 33χρονος Γάλλος κέρδισε 28 θέσεις σήμερα και βρίσκεται στο Νο. 112. Τέλος, ο Μάρκος Παγδατής έχασε 2 θέσεις και είναι στο Νο. 124, ενώ ο Θανάσης Κοκκινάκης υποχώρησε στο Νο. 137, 5 θέσεις χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. 

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots