ATP
Τσιτσιπάς: "Το τένις είναι τέχνη" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Το τένις είναι τέχνη" (vid)
Τσιτσιπάς: "Το τένις είναι τέχνη" (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 - 19:46

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships, αναφέρθηκε στο κλειδί της δύσκολης νίκης του επί του Hubert Hurkacz, στον επερχόμενο αγώνα του με τον Gael Monfils, καθώς και στην δημιουργικότητα που μπορεί να έρθει μέσα από το άθλημα του τένις. 

O Στέφανος, ο οποίος επικράτησε του Hubert Hurkacz με 7-6 (4), 6-7 (1), 6-1, εξήγησε πως το break που έκανε νωρίς στο 3ο σετ άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση.

"To break στο 3ο σετ καθάρισε λίγο το μυαλό μου. Έβρισκε το παιχνίδι του και έπιασε ρυθμό, οπότε αυτό το break φρέσκαρε το μυαλό μου, με έκανε να επιστρέψω δυνατότερος και να ανεβάσω το επίπεδό μου στο 3ο σετ. Σίγουρα του αξίζουν τα εύσημα γιατί δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις όταν ο αντίπαλός σου σερβίρει για τη νίκη στο 5-4. Έπαιξε γενναίο τένις και έδειξε χαρακτήρα, ήξερα όμως ότι αν συνέχιζα να παλεύω και αν συνέχιζα να είμαι Στέφανος στο γήπεδο, θα είχα κι άλλες ευκαιρίες για να πάρω τη νίκη."

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε και για την καλλιτεχνική του πλευρά, την οποία προσπαθεί να εκφράζει εντός και εκτός αγώνων. Άλλες φορές την εκφράζει μέσα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, ανέφερε όμως ότι μπορεί και την εκφράζει και μέσα στα court με το τένις του.

"Προσπαθώ να είμαι καλλιτέχνης εντός και εκτός γηπέδων. Νομίζω πως είναι σημαντικό να έχεις αυτόν τον καλλιτεχνικό τρόπο ζωής. Δεν το έχουν πολλοί άνθρωποι, προσπαθώ να το κάνω. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι άνθρωποι έχουν κάτι καλλιτεχνικό μέσα τους που δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα. Πιστεύω πως το τένις είναι μια μορφή τέχνης, μπορείς να δημιουργήσεις τέχνη μέσα απ' αυτό."

Αύριο, στις 15:00 το μεσημέρι (COSMOTE SPORT 6), ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils, από τον οποίο είχε ηττηθεί πριν από λίγες εβδομάδες στη Σόφια. Είναι ένας αγώνας που εκτός από την πρόκριση στον τελικό, μπορεί να τον βάλει και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Είχαμε μια δύσκολη μάχη στη Σόφια πριν από δυο εβδομάδες. Θα πρέπει να επιστρέψω δυνατότερος και με καλύτερη εμπειρία από πριν. Να καταλαβαίνω τι είμαι ικανός να κάνω στο court και να είμαι υπομονετικός, επειδή η υπομονή είναι πολύ σημαντική απέναντι σε τέτοιους παίκτες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots