ATP
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Θα είμαι πάντα εκεί για τον Στέφανο" (vid)

 
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Θα είμαι πάντα εκεί για τον Στέφανο" (vid)
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Θα είμαι πάντα εκεί για τον Στέφανο" (vid)
tennisnews team Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 - 21:59

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς μίλησε για την εμπειρία του ταξιδεύοντας πλάι στον αδερφό του, Στέφανο Τσιτσιπά, τους προηγούμενους 4,5 μήνες, αλλά και για το δικό του ταξίδι στο tour, που για φέτος μόλις ξεκίνησε.

"Ήταν ο δεύτερος αγώνας μου στη χρονιά. Ο πρώτος ήταν στα διπλά, στη Μασσαλία με τον Στέφανο. Πολλά ακόμα πράγματα θα συμβούν αυτή τη χρονιά. Είναι μόνο η αρχή", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, που ηττήθηκε από τον Mate Valkusz με 6-2, 6-3 στο Challenger της Mouratoglou Tennis Academy αυτή την εβδομάδα. 

Από την περίοδο της off-season, ο Πέτρος ταξιδεύει με τον Στέφανο, συμμετέχει στις προπονήσεις του και τον βοηθάει ως παρτενέρ χτυπημάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που άφησε στην άκρη τη δική του καριέρα και δεν αγωνίστηκε σε άλλα τουρνουά το 2019.

"Ήμουν με τον Στέφανο για 4,5 μήνες. Ήταν σπουδαία εμπειρία. Είχε εκπληκτικά αποτελέσματα και το να τα δω όλα αυτά ζωντανά, να είμαι στην ομάδα του ήταν πολύ όμορφο συναίσθημα και ελπίζω να τα πάει ακόμα καλύτερα."

Ο Πέτρος τόνισε πως απάντησε καταφατικά δίχως δισταγμό, όταν ο Στέφανος του ζήτησε να είναι μέλος της ομάδας του.

"Είναι αδερφός μου, τον αγαπώ, αν θέλει τη βοήθειά μου θα είμαι πάντα εκεί για εκείνον. Αυτούς τους 4,5 μήνες έμαθα πολλά, με βοήθησε πολύ, ήταν εκπληκτική εμπειρία. Βεβαίως είναι πιο δύσκολο με την έλλειψη αγώνων, αλλά θα βρω έναν τρόπο."

Τέλος, ο Πέτρος σχολίασε το αν είναι δύσκολο ή όχι να "κουβαλάει" το όνομα του Τσιτσιπά, που πλέον είναι παγκοσμίως γνωστό, αφού ο μεγάλος του αδερφός πρωταγωνιστεί εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ από χθες είναι και στο Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Είμαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Φυσικά οι άλλοι με βλέπουν σαν τον αδερφό του Στέφανου, αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Όταν βγαίνω στο court σκέφτομαι τον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω εγώ, όχι τι μπορεί να κάνει ο αδερφός μου και προσπαθώ να το απολαύσω."

 
 
 
View this post on Instagram

“It’s just the start” — @petrostsitsipas00 We heard this before from another Tsitsipas and it aged pretty well...

A post shared by Mouratoglou Tennis Academy (@mouratoglou_tennis_academy) on

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots