ATP
Trungelliti: "Τα στημένα ματς είναι κοινό μυστικό" (vid)

 
Trungelliti: "Τα στημένα ματς είναι κοινό μυστικό" (vid)
Trungelliti: "Τα στημένα ματς είναι κοινό μυστικό" (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 - 9:16

Λίγοι είναι οι παίκτες που τολμούν να συζητήσουν ανοιχτά το πρόβλημα της διαφθοράς στο τένις. Ο Marco Trungelliti είναι ένας απ' αυτούς, δίνοντας αρκετή τροφή για σκέψη στο δημόσιο διάλογο.

"Δεν είναι μόνο οι παίκτες το πρόβλημα. Μπορούν να τιμωρήσουν και μερικούς προπονητές επίσης, αρκετοί προπονητές είναι μπλεγμένοι σ' αυτό. Περισσότεροι απ' όσοι νομίζουμε", δήλωσε ο 29χρονος Αργεντινός, ο οποίος έκανε λόγο για ένα κοινό μυστικό, αναφερόμενος στη διαφθορά και στο κύκλωμα στημένων αγώνων που υπάρχει στο τένις.

Ο Trungelliti, Νο. 131 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι ένας από τους παίκτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο του κυκλώματος, αλλά αρνήθηκε χιλιάδες δολάρια που του προσφέρθηκαν για να αλλοιώσει αποτελέσματα. Συνεργάστηκε με το Tennis Integrity Unit και βοήθησε να συγκεντρωθούν στοιχεία και να τιμωρηθούν κάποιοι παίκτες και άλλα μέλη του κυκλώματος.

"Για μένα ήταν δύσκολο, γιατί γνώριζα πως αρκετοί ήταν μπλεγμένοι στο στήσιμο παιχνιδιών. Με θυμώνει πολύ αυτό."

Για πολλούς ήταν μια πράξη ηρωική από τον Trungelliti, ενός παίκτη που το 2016, στην 9η χρονιά του ως επαγγελματίας, κατάφερε για πρώτη φορά να ξεπεράσει τις 50.000 δολάρια στα ετήσια έσοδα από τα τουρνουά στην καριέρα του, οι συνάδελφοί του όμως δε φαίνεται να είναι και πολύ ευχαριστημένοι μαζί του και τον έχουν απομονώσει.

"Παίκτες που με χαιρετούσαν στο παρελθόν δε μου μιλάνε πια. Είχα φίλους που ήρθαν να μου ζητήσουν το λόγο γιατί έκανα αυτό που έκανα. Πολλές φορές ήθελα να τους χτυπήσω στο πρόσωπο. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots