ATP
Με Goffin ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά

 
Με Goffin ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά
Με Goffin ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά
tennisnews team Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 - 20:13

Ο David Goffin επέστρεψε από το 4-6, 5-6 και κέρδισε τον Malek Jaziri, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Estoril Open.

Ο Βέλγος θα είναι ο αυριανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Estoril Open, καθώς επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό του Jaziri με 4-6, 7-6 (4), 6-2.

Ο Goffin προηγήθηκε με break και στα δυο πρώτα σετ του αγώνα του με τον Jaziri, έχασε όμως το πρώτο και κινδύνεψε αρκετά στο δεύρερο. Στο 1ο σετ έχασε τα 5 από τα 6 τελευταία games, βλέποντας το 3-1 να γίνεται 4-6.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2, ενώ έχασε και 2 set point, ένα στο 8ο game για το 6-2 και άλλο ένα στο 10ο game για το 6-4. Ο Jaziri τα έσβησε και τα 2, κέρδισε τα 4 επόμενα games και ανάγκασε τον Goffin να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά. Ο Βέλγος έμεινε ψύχραιμος, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί κέρδισε τους 3 τελευταίους πόντους, για να το κατακτήσει με 7-4.

Στο 3ο σετ ο Goffin προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο. Δεν απειλήθηκε στο σερβίς του μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ είχε χαμένα break point σε όλα τα service game του Τυνήσιου, μέχρι τελικά να κάνει το double break στο 8ο game για να "σφραγίσει" τη νίκη με 6-2.

O Goffin θα αναμετρηθεί για 6η φορά με τον Τσιτσιπά σε επίσημο αγώνα. Ο Έλληνας τενίστας προηγείται στις νίκες με 3-2, έχοντας κερδίσει την πιο πρόσφατη συνάντησή τους, μοναδική στο 2019, σε indoor γήπεδο στη Μασσαλία, με 7-6 (1), 6-2. Στο χώμα έχουν συναντηθεί άλλη μια φορά, πέρσι στο Monte-Carlo, με τον Βέλγο να επικρατεί 7-6 (4), 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots