ATP
Με το... αριστερό ο Τσιτσιπάς στο γρασίδι (vid)

 
Με το... αριστερό ο Τσιτσιπάς στο γρασίδι (vid)
Με το... αριστερό ο Τσιτσιπάς στο γρασίδι (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 - 18:14

O Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ένα γεμάτο παιχνίδι στην πρεμιέρα του στη σεζόν του γρασιδιού, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή ενάντια στον Nicolas Jarry, για τον 2ο γύρο του Libema Open.

Ήταν μια μέρα με δύσκολες καιρικές συνθήκες και πολύ ισχυρούς ανέμους στο 's-Hertogenbosch, που δυσκόλεψε ιδιαίτερα και τους δυο παίκτες, ο Jarry ωστόσο ήταν εκείνος που επωφελήθηκε αρκετά απ' αυτές στο τελευταίo game και πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Τσιτσιπά, με 6-4, 3-6, 6-4.

Ο Jarry έκανε break με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 2-0 στο 1ο σετ. Δεν έχασε ποτέ αυτό το προβάδισμα και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4, χάρη σ' αυτό το break.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το ίδιο στο 2ο σετ, ένα γρήγορο break που τον έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού στο 3-0. Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής με τη σειρά του υπερασπίστηκε αυτό το προβάδισμα ως το τέλος του σετ και το κατέκτησε με 6-3.

Στο 3ο σετ ο Στέφανος είχε 3 χαμένες ευκαιρίες για να "σπάσει" το σερβίς του Χιλιανού, δεν τα κατάφερε όμως και το πλήρωσε, καθώς ο Jarry έκανε το μοναδικό break του σετ στο 10ο game και το κατέκτησε με 6-4. Ήταν ένα game που ο Στέφανος δυσκολεύτηκε περισσότερο από ποτέ από τον δυνατό άνεμο και έκανε δυο διπλά λάθη.

Η σεζόν του γρασιδιού δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Στέφανο, που ήταν στο Νο. 1 του ταμπλό του Libema Open. Ο Jarry μπήκε στα προημιτελικά, όπου θα αντμιετωπίσει έναν εκ των Mikhail Kukushkin και Richard Gasquet.

Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στα γήπεδα την επόμενη εβδομάδα, που θα αγωνιστεί στο ιστορικό Queen's του Λονδίνου για το 500άρι τουρνουά, όπου επίσης θα είναι στο Νο. 1 του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots