ATP
Μεγάλη νίκη ο Περβολαράκης στο Βανκούβερ

 
Μεγάλη νίκη ο Περβολαράκης στο Βανκούβερ
Μεγάλη νίκη ο Περβολαράκης στο Βανκούβερ
tennisnews team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 - 16:40

Ο Μιχάλης Περβολαράκης προκρίθηκε στον 2ο γύρο του πολύ δυνατού Challenger του Βανκούβερ, μετά από μεγάλη νίκη επί του Καναδού Filip Peliwo, με 2-0 σετ.

Ο Περβολαράκης επιβλήθηκε του Peliwo με 7-5, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, κάνοντας ένα σπουδαίο ματς.

Στο 1ο σετ, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε από το 0-2 και το 2-4, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Ανάγκασε στη συνέχεια τον 25χρονο Καναδό να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή του στο σετ και τη 2η δεν τα κατάφερε, καθώς ο Μιχάλης έκανε ξανά break και το κατέκτησε με 7-5.

Στο 2ο σετ ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας στην κατάταξη της ΑΤΡ, έκανε μια ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή. Ήταν πίσω με 0-4, 15-40, κατάφερε όμως να κερδίσει 6 games στη σειρά, ολοκληρώνοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο θρίαμβό του, 1 ώρα και 51 λεπτά μετά από την έναρξη του αγώνα.

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα:

Ο Peliwo, o οποίος τώρα βρίσκεται στο Νο. 297 αλλά έχει περάσει και από το Νο. 161 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, είχε μια πολύ σπουδαία καριέρα στα juniors, κατακτώντας και 2 Grand Slam τίτλους το 2012, το Wimbledon και το US Open.

Ο Περβολαράκης αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 18 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βελτιώσει για ακόμα μια φορά το career high του, καθώς θα βρεθεί στο Νο. 458 την ερχόμενη Δευτέρα.

Θυμίζουμε πως έπαιξε και στα προκριματικά του Oldum Brown Van Open του Βανκούβερ, διοργάνωση της σειράς "Challenger 100", με χρηματικά έπαθλα που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες δολάρια.

Απόψε, περίπου 2 ώρες μετά τα μεσάνυκτα, αναμένεται να δώσει έναν ακόμα πιο δύσκολο αγώνα για τον 2ο γύρο του τουρνουά, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Ricardas Berankis, που βρίσκεται στο No. 1 του ταμπλό και στο Νο. 79 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots