ATP
Στην καλύτερη 5άδα του κόσμου ο Medvedev

 
Στην καλύτερη 5άδα του κόσμου ο Medvedev
Στην καλύτερη 5άδα του κόσμου ο Medvedev
tennisnews team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 - 8:14

O Daniil Medvedev πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο. 8 υποχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ στο Top 10 μπήκε για πρώτη φορά ο Roberto Bautista Agut.

Μετά τον μεγάλο θρίαμβο στο Σινσινάτι, αλλά και τον 3ο συνεχόμενο τελικό του στο tour, ο Medvedev κέρδισε 3 θέσεις και μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία 5άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 23χρονος Ρώσος, ο οποίος μπήκε στο Top 10 για πρώτη φορά μόλις πριν ένα μήνα, πέτυχε 14 νίκες στις τελευταίες 16 αναμετρήσεις του, σε Ουάσινγκτον, Μόντρεαλ και Σινσινάτι.

Πάντα πρώτος είναι ο Novak Djokovic, που έχασε πάντως 640 βαθμούς και πλέον έχει 11.685. Στη 2η θέση είναι ο Rafael Nadal, που έχει 7.945 βαθμούς (3.740 λιγότερους από τον Djokovic) και στην 3η θέση ο Roger Federer, που έχει περίπου 1.000 βαθμούς λιγότερους από τον Ισπανό (6.950).

Στο Νο. 4 παρέμεινε ο Dominic Thiem και επίσης σταθερός έμεινε ο Alexander Zverev, που είναι στο Νο. 6. Δυο θέσεις έχασε ο Kei Nishikori, που υποχώρησε στο Νο. 7, ενώ μια θέση έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρίσκεται στο Νο. 8.

Στο Νο. 9 παρέμεινε ο Karen Khachanov και στο Νο. 10 είναι από σήμερα ο Roberto Bautista Agut, ο οποίος στα 31 του χρόνια κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στην κορυφαία 10άδα της ΑΤΡ.

Ο Borna Coric κέρδισε μια θέση και ισοφάρισε το career high του στο Νο. 12 του κόσμου, ενώ ο David Goffin, φιναλίστ στο Σινσινάτι, κέρδισε 4 θέσεις και επέστρεψε στο Top 15.

Νέο career high σημείωσαν οι Felix Auger-Aliassime και Guido Pella. O 19χρονος Καναδός κέρδισε 2 θέσεις και έφτασε στο Νο. 19, ενώ ο Αργεντινός κέρδισε επίσης 2 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 20.

22 θέσεις κέρδισε ο Richard Gasquet, μετά και την παρουσία του στους ημιτελικούς του Σινσινάτι, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στο Νο. 34 του κόσμου. Πολύ καλή εβδομάδα είχε και ο 21χρονος Andrey Rublev, που άφησε πίσω του 23 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο. 47.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots