ATP
Duckhee Lee: Ο πρώτος κωφός παίκτης με ΑΤΡ νίκη

 
Duckhee Lee: Ο πρώτος κωφός παίκτης με ΑΤΡ νίκη
Duckhee Lee: Ο πρώτος κωφός παίκτης με ΑΤΡ νίκη
tennisnews team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 - 11:28

Ο Duckhee Lee πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Henri Laaksonen στο Winston-Salem Open, για να γίνει ο πρώτος κωφός τενίστας στην ιστορία της ΑΤΡ που πετυχαίνει νίκη σε κυρίως ταμπλό στο tour.

Ο 21χρονος Κορεάτης πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά κατάφερε να αξιοποιήσει το πλούσιο ταλέντο του παρά τις δυσοίωνες συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε και το βράδυ της Δευτέρας έφτασε σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα του.

Επικράτησε του Laaksonen με 7-6 (4), 6-1 και έγινε ο πρώτος κωφός τενίστας που πέτυχε νίκη σε κυρίως ταμπλό ATP διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του Winston-Salem Open.

"Όταν ήμουν μικρός με κορόιδευαν για την αναπηρία μου και μου έλεγαν πως δεν έπρεπε να παίζω τένις. Σίγουρα ήταν δύσκολο, αλλά οι γονείς και οι φίλοι μου με βοήθησαν αρκετά. Ήθελα να δείξω σε όλους πως μπορούσα να το κάνω", δήλωσε ο Lee, ο οποίος έστειλε και ένα μήνυμα σε όσους ανθρώπους έχουν προβλήματα ακοής. 

"Το μήνυμα μου προς τα άτομα με προβλήματα ακοής, είναι να μην αποθαρρύνεστε. Αν προσπαθήσετε σκληρά, μπορείτε να κάνετε τα πάντα."

O Lee γεννήθηκε με ολική κώφωση στις 29 Μαΐου, 1998, στο Jecheon της Νότιας Κορέας. Χρειάστηκε να δουλέψει περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά για να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Σε κάθε αγώνα του πρέπει να δείχνει επιπλέον προσοχή στις αποφάσεις των διαιτητών, τις οποίες αντιλαμβάνεται από τις κινήσεις των χεριών τους και από τις δονήσεις.

Στο Juniors Circuit της ITF κατάφερε να φτάσει ως το Νο. 3 του κόσμου, ενώ τον Απρίλιο του 2017 έφτασε στο Νο. 130 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, που μέχρι σήμερα παραμένει το career high του.

Σήμερα βρίσκεται στο Νο. 212 του κόσμου, αλλά με την πρώτη του ATP-level νίκη του εξασφάλισε την επιστροφή του στο Top 200. Στον 2ο γύρο του Winston-Salem θα δώσει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με έναν από τους καλύτερους παίκτες στο τουρνουά, τον Πολωνό Hubert Hurkacz, που πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots