ATP
Το εξωπραγματικό στατιστικό των "Big 4"

 
Το εξωπραγματικό στατιστικό των "Big 4"
Το εξωπραγματικό στατιστικό των "Big 4"
tennisnews team Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 - 13:55

Οι Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Andy Murray δεν ονομάζονται τυχαία "Big 4", όπως δείχνει και το παρακάτω εντυπωσιακό στατιστικό, που διατηρείται την τελευταία 15ετία. 

Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα ρεκόρ των "Big 4", από τα πολλά που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια. Οι Federer, Djokovic, Nadal και Murray, είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, από τις 2 Φεβρουαρίου του 2004 έως σήμερα.

Επιπλέον, οι "Big 4" είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν βρεθεί στις πρώτες 2 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, από τις 25 Ιουλίου του 2005!

Η κυριαρχία των "Big 4" στην παγκόσμια κατάταξη δεν έχει προηγούμενο, καθώς το παραπάνω σημαίνει πως κανείς άλλος παίκτης από τον Ιούλιο του 2005 έως σήμερα, δεν έχει καταφέρει να "εκτοπίσει" όλα τα μέλη των "Big 4" από το Νο.1 και το Νο.2.

Αυτό το διάστημα ισοδυναμεί με 746 διαδοχικές εβδομάδες, ενώ από την ημερομηνία που κάποιος άλλος εκτός των "Big 4" είχε βρεθεί στο Νο.1, μας χωρίζουν 822 εβδομάδες.

Μάλιστα αυτά τα σερί αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον μέχρι και μερά το τέλος του Australian Open του 2020, όπου είναι δεδομένο πως στις πρώτες δυο θέσεις θα βρίσκονται οι Djokovic και Nadal.

Πιο κοντά στους 3 κορυφαίους εκ των "Big 4", ή αλλιώς στους "Big 3", τον 33χρονο πλέον Nadal, τον 32χρονο Djokovic και τον 38χρονο Federer, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο.4 ο Daniil Medvedev, ο οποίος υπολείπεται 485 βαθμών του Federer, 3.240 βαθμών του Djokovic και 3.880 βαθμών του Nadal!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots