ATP
Piquet: "Δε βλέπουμε τέτοια συναισθήματα σε ημιτελικούς Grand Slam"

 
Piquet: "Δε βλέπουμε τέτοια συναισθήματα σε ημιτελικούς Grand Slam"
Piquet: "Δε βλέπουμε τέτοια συναισθήματα σε ημιτελικούς Grand Slam"
tennisnews team Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 - 16:32

Μιλώντας για τη σημαντικότητα και την αξία του Davis Cup, ο Gerard Pique αναφέρθηκε στο περιστατικό της ομάδας της Σερβίας στη Μαδρίτη, δηλώνοντας πως στους ημιτελικούς ενός Grand Slam δε θα βλέπαμε ποτέ παίκτες να δακρύζουν. Δε θα συμφωνούσαν, βέβαια, όλοι, με την τοποθέτηση αυτή.

Πριν από μερικές ημέρες, οι Σέρβοι ηττήθηκαν από τους Ρώσους στα προημιτελικά του Davis Cup της Μαδρίτης, με 6-4, 4-6, 7-6 (8) στο αποφασιστικό ματς του διπλού. Είχαν 2 match point για να προκριθούν στα ημιτελικά και ήταν μια από τις ομάδες που ήταν στα φαβορί, ενώ μετά το παιχνίδι έδειξαν και πόσο ήθελαν τον τίτλο, ξεσπώντας όλοι οι παίκτες σε δάκρυα.

Ανάμεσα σ' αυτούς τους παίκτες ήταν και ο Novak Djokovic, ο οποίος εκτός από 16 Grand Slam τίτλους, έχει κερδίσει και το Davis Cup, το 2010.

"Η ήττα αυτή ήταν πολύ σκληρή, είχαν match point. Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν πως οι παίκτες είχαν έντονα συναισθήματα και πάθος, όσο σε κανένα άλλο τουρνουά. Δε βλέπεις παίκτες να κλαίνε μετά από έναν ημιτελικό σε Grand Slam", τόνισε ο Pique, μεγαλομέτοχος της εταιρείας Kosmos που επένδυσε χρήματα για τη διεξαγωγή του Davis Cup.

Η Σερβία θα συμμετέχει και στους επόμενους τελικούς με wild card και ο Pique δεν έκρυψε πως είχε τετ-α-τετ συναντήσεις με τον Djokovic, συζητώντας για το πως η διοργάνωση μπορεί να γίνει καλύτερη στο μέλλον.

"Ο Novak είχε σημαντική ανάμιξη και είχαμε συναντήσεις αυτή την εβδομάδα για να δούμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Όταν έμαθε πως η Σερβία θα έπαιρνε τη wild card για το 2020, με ευχαρίστησε και μου είπε πως θέλει να επιστρέψει."

Να σημειωθεί πάντως πως το Davis Cup δεν έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη, σ' αυτό το νέο εγχείρημα της ITF και της Kosmos να το φέρει πιο κοντά στην εποχή μας και να το κάνει πιο εύκολο για τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να συμμετέχουν. Ειδικά τις πρώτες μέρες του τουρνουά τα γήπεδα δεν γέμισαν, ενώ ούτε τηλεοπτικά πήγε πολύ καλά η διοργάνωση.

Τα ονόματα των Rafael Nadal και Djokovic ήταν αυτά που βοήθησαν πάρα πολύ το Davis Cup να μην αποτύχει παταγωδώς σ' αυτή τη νέα προσπάθεια, με τον Nadal ειδικά να οδηγεί την Ισπανία ως στον τίτλο, έχοντας σημαντική ευθύνη για τα sold out τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots