ATP
Φήμες για ATP 750 στο tour!

 
Φήμες για ATP 750 στο tour!
Φήμες για ATP 750 στο tour!
tennisnews team Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 - 13:20

Ο διευθυντής του Barcelona Open, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του, είπε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αναβαθμίσει το τουρνουά της Βαρκελώνης, το οποίο ιδανικά θα ήθελε να γίνει Masters 1000, ενώ δεν αποκλείεται να μπει και σε μια νέα κατηγορία, ATP 750.

Το 500άρι της Βαρκελώνης είναι ένας βασικός σταθμός της χωμάτινης σεζόν κάθε Απρίλιο και ένα από τα αγαπημένα του "King of Clay", Rafael Nadal.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του, Xavier Pujol, στην καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, κάνει προσπάθειες για να γίνει ακόμα πιο σημαντικό απ' ότι ήδη είναι το τουρνουά της πόλης του.

"Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι στην κατηγορία μας, γιατί σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε το τουρνουά. Υπάρχουν φήμες για διαχωρισμό ανάμεσα στα ATP 500 και στα Masters 1000 τουρνουά", αποκάλυψε ο Pujol.

"Η προτεραιότητά μας είναι να είμαστε σ' αυτή την κατηγορία. Τίποτα δεν είναι απίθανο βέβαια, οπότε στο μέλλον θα θέλαμε βεβαίως να μπούμε και στην κατηγορία Masters", κατέληξε o ισχυρός άνδρας του Barcelona Open.

Αυτή τη στιγμή τα τουρνουά της ΑΤΡ χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες, τα ATP 250, τα ATP 500 και τα ATP Masters 1000. Οι αριθμοί συμβολίζουν και τους βαθμούς ΑΤΡ που δίνονται στο νικητή του εκάστοτε τουρνουά, ενώ στο tour βρίσκονται βεβαίως και το ATP Finals, όπου ο νικητής μπορεί να διεκδικήσει μέχρι 1.500 βαθμούς, καθώς και τα Grand Slam, που δίνουν στον πρωταθλητή 2.000 βαθμούς.

Στο WTA Tour, τα τουρνουά χωρίζονται σε περισσότερες κατηγορίες, ανάλογα με τα χρηματικά έπαθλα και τους βαθμούς που δίνουν. Tα Premier Mandatory τουρνουά δίνουν 1.000 βαθμούς στις νικήτριες, όπως και τα Masters στους άνδρες, αλλά μεσολαβούν τα WTA Premier 5, που δίνουν 900 βαθμούς, πριν από τα WTA Premier, που συνήθως είναι αντίστοιχα με τα 500άρια και δίνουν 470 βαθμούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots