ATP
Απίστευτο: Ο παίκτης που δεν κέρδισε ούτε πόντο! (vid)

 
Απίστευτο: Ο παίκτης που δεν κέρδισε ούτε πόντο! (vid)
Απίστευτο: Ο παίκτης που δεν κέρδισε ούτε πόντο! (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 - 6:47

Στη Ντόχα έλαβε χώρα ένας επαγγελματικός αγώνας τένις στον οποίο ο ένας από τους δυο παίκτες δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν πόντο, ξεσηκώνοντας αρκετές αντιδράσεις και κινώντας υποψίες.

Το συμβάν πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς η αναμέτρηση, αν και γινόταν για προκριματικό ταμπλό διοργάνωσης 15.000 δολαρίων της ITF, είχε τηλεοπτική κάλυψη. Ο ερασιτέχνης παίκτης του τένις από την Ουκρανία, Artem Bahmet, χαρακτηρίστηκε ως ο χειρότερος παίκτης που έχει βιντεοσκοπηθεί σε επαγγελματικό αγώνα τένις, καθώς απέτυχε να κερδίσει πόντο, απέναντι στον Krittin Koaykul από την Ταϊλάνδη, που κέρδισε και τους 48 πόντους του παιχνιδιού! 

Αρχικά το παιχνίδι κίνησε υποψίες, αλλά τα στιγμιότυπα από τον αγώνα γρήγορα έγιναν viral και αποκαλύπτουν πως πρόκειται απλά για έναν παίκτη πολύ χαμηλού επιπέδου, που βρήκε τρόπο να μπει σε ένα επαγγελματικό τουρνουά τένις. Γι' αυτό το λόγο και η κριτική στράφηκε προς την ITF και στην πολιτική της.

Κάποια από τα τουρνουά της μικρότερης κατηγορίας του Circuit, αδυνατούν να γεμίσουν τα ταμπλό τους και γι' αυτό το λόγο είναι ανοιχτά στον οποιονδήποτε, αρκεί να είναι μέλος της ITF, να έχει δηλάδη "IPIN", και να πληρώσει το κόστος συμμετοχής. Με τον τρόπο αυτό όλα τα ταμπλό γεμίζουν και η ITF δε χάνει ούτε ευρώ από τους συμμετέχοντες.

Ο αγώνας του Koaykul με τον Bahmet πάντως παρουσίασε και στοιχηματικό ενδιαφέρον, λόγω της ζωντανής μετάδοσής του. Υπήρχαν άτομα που πρόσεξαν τι συμβαίνει σε ζωντανό χρόνο, με αποτέλεσμα να στοιχηματίσουν γενναιόδωρα ποσά κατά του Bahmet.

Τουλάχιστον 2.200 ευρώ ήταν τα κέρδη διάφορων μελών της Bet365, που δημοσίευσαν screenshot με τα αποτελέσματα των πονταρισμάτων τους στα social media.

"Κατά μια έννοια, έσπασα το σύστημα", δήλωσε μέλος της γνωστής εταιρείας στοιχηματισμού, που εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και έπαιζε σε κάθε game να κερδίζει όλους τους πόντους ο Koaykul, αυξάνοντας συνεχώς τα ποσά των πονταρισμάτων και τα κέρδη του.

Ο Bahmet είχε γίνει δεκτός για να αγωνιστεί και στο τουρνουά της επόμενης εβδομάδας στη Ντόχα, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όμως απέσυρε τη συμμετοχή του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots