ATP
Ο Bautista Agut έβαλε μπροστά την Ισπανία (vid)

 
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut © TennisTv
tennisnews team Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 - 11:31

O Roberto Bautista Agut έκανε το 5 στα 5 και μάλιστα διατηρώντας το απόλυτο των κερδισμένων σετ στο ATP Cup, καθώς επιβλήθηκε του Νικ Κύργιου με 6-1, 6-4 και έβαλε μπροστά την Ισπανία στον δεύτερο ημιτελικό.

Ο Bautista Agut δεν είχε χάσει κανένα σετ στις πρώτες 4 αναμετρήσεις του στο ATP Cup, αλλά δεν είχε αντιμετωπίσει κανέναν παίκτη από το Top 100. Στο πρώτο του πολύ δυνατό τεστ στο 2020 τα πήγε εξαιρετικά καλά και μάλιστα διατήρησε το απόλυτο των κερδισμένων σετ στο τουρνουά, καθώς επικράτησε του Κύργιου με 6-1, 6-4 και έδωσε το προβάδισμα στην Ισπανία, στον ημιτελικό με την Αυστραλία.

Ο Κύργιος πέτυχε 13 άσους σήμερα και συνολικά είχε 24 winners, αλλά έκανε και 27 αβίαστα λάθη. Ο εκπληκτικός Bautista Agut δεν υπέστη break σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ είχε 19 winners και μόλις 7 αβίαστα λάθη!

Ο 31χρονος Ισπανός, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και μέσα σε λίγα λεπτά προηγήθηκε με 5-0, για να κλείσει το 1ο σετ στα 7 games, σε μισή ώρα. Στο 2ο σετ ο Κύργιος στάθηκε καλύτερα αλλά ο Bautista Agut βρήκε ξανά τρόπο να "σπάσει" το σερβίς του, για να προηγηθεί με 4-2.

Ο Κύργιος έσβησε διπλό match point στο 9ο game και απέτρεψε το διπλό break για να μειώσει σε 4-5, αλλά ο Bautista Agut δεν είχε πρόβλημα να ολοκληρώσει τη νίκη του στο δικό του σερβίς και να βάλει τέλος στην αναμέτρηση μετά από 1 ώρα και 21 λεπτά στην Ken Rosewall Arena.

Τη σκυτάλη τώρα θα πάρουν οι δυο κορυφαίοι των δυο ομάδων, ο Rafael Nadal για την Ισπανία και ο Alex De Minaur για την Αυστραλία. Σε περίπτωση που ο Rafa πάρει τη νίκη, η Ισπανία θα προκριθεί στον αυριανό τελικό, όπου περιμένει η Σερβία. Αν ο De Minaur καταφέρει να κερδίσει, η νικήτρια του ημιτελικού θα κριθεί στον αγώνα του διπλού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots