ATP
Στους "8" της Βαρκελώνης και ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 19:19

O Carlos Alcaraz έκαμψε την αντίσταση του Roberto Bautista Agut σε δυο κλειστά σετ και θα είναι και αυτός στα προημιτελικά της Βαρκελώνης.


Μετά τους Jannik Sinner και Στέφανο Τσιτσιπά, θέση για τα προημιτελικά της Βαρκελώνης έκλεισε και ο Carlos Alcaraz, που κέρδισε τον Bautista Agut με 6-3, 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 53 λεπτά μάχης.

Ο Bautista Agut ταλαιπώρησε αρκετά τον Alcaraz, που όμως ήταν πιο ποιοτικός και είχε την ουσία στα κρίσιμα σημεία.

Στο 1ο σετ, ο 19χρονος Ισπανός ανταποκρίθηκε εξαιρετικά μετά από το break που δέχτηκε από τον Bautista Agut, αφού από το 2-3 κέρδισε 4 games στη σειρά κι έτσι κατέκτησε το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 2-0 και στο 4-3, αλλά χρειάστηκε να δουλέψει πιο σκληρά για να φτάσει τελικά στη νίκη, καθώς ο Bautista Agut ισοφάρισε σε 4-4.

Κράτησε μάλιστα το σερβίς του στο 9ο game και πέρασε με 5-4 μπροστά ο 35χρονος Ισπανός, αναγκάζοντας τον Alcaraz να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ. Ο τελευταίος τα κατάφερε για μια ακόμα φορά περίφημα υπό πίεση, αφού κέρδισε τους 11 από τους 12 τελευταίους πόντους του αγώνα και κατέκτησε το 2ο σετ με 7-5.

Ο Alcaraz, ο οποίος υπερασπίζεται τον τίτλο του στη Βαρκελώνη, θα παίξει με ακόμα έναν Ισπανό στα προημιτελικά αύριο, τον Alejandro Davidovich Fokina, που κέρδισε νωρίτερα τον Emil Ruusuvuori, με 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots