ATP
Alcaraz: "Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα με τον Rafa στους Ολυμπιακούς"

 
Alcaraz: "Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα με τον Rafa στους Ολυμπιακούς"
tn team Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 - 11:31

Ο Carlos Alcaraz προετοιμάζεται για να δώσει τον πρώτο του αγώνα στο χορτάρι και μίλησε για την προσαρμογή στην επιφάνεια, για το διπλό με τον Rafael Nadal και για τις διακοπές του στην Ίμπιζα μετά την κατάκτηση του Roland Garros.

"Έκανα λίγες μέρες διακοπές με κάποιους φίλους. Πέρασα πολύ καλά και γιόρτασα για το Roland Garros. Χρειάζομαι κι αυτά τα πράγματα. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός, αλλά για μένα, για να έχω το καλύτερό μου επίπεδο, πρέπει να διαχωρίζω την επαγγελματική μου ζωή από την προσωπική μου. Να έχω τα ρεπό μου, να μπορώ να ξεκουράζω το μυαλό μου, να είμαι με οικογένεια και φίλους", είπε ο Alcaraz στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Queen's του Λονδίνου.

Και πρόσθεσε: "Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι τενίστες δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο. Τελειώνουμε ένα τουρνουά και σε 3-4 μέρες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο. Πρέπει να αξιοποιούμε στο έπακρο τον χρόνο που έχουμε. Την Κυριακή σήκωσα τον τίτλο στο Παρίσι, τη Δευτέρα το πρωί είχα να κάνω πράγματα και μετά πήγα στην Ίμπιζα για 3 μέρες με φίλους. Μετά από 4 μέρες, έπρεπε να αλλάξω επιφάνεια, να προετοιμαστώ για άλλο τουρνουά, για άλλες συνθήκες. Γύρισα σπίτι για να προπονηθώ πριν έρθω εδώ. Πρέπει να το γιορτάζεις μετά από ένα τουρνουά, αλλά όχι για περισσότερες από 2 μέρες."

Για το γρασίδι, όπου πέρσι ήταν αήττητος κατακτώντας και το τουρνουά του Queen's και το Wimbledon, είπε: "Γνωρίζω πως πρέπει να παίξω, καταλαβαίνω περισσότερο το παιχνίδι πλέον και είμαι πιο ώριμος. Στην πρώτη μου προπόνηση η κίνησή μου δεν ήταν τόσο καλή, αλλά η διαδικασία είναι πιο αργή. Ξέρω ότι θα είμαι στο 100% μου νωρίτερα από πέρσι."

Για το διπλό και την πολυαναμενόμενη συνεργασία του με τον Rafael Nadal στους Ολυμπιακούς του Παρισιού: "Δεν μπόρεσα να παίξω στα διπλά, κάτι που ήθελα να κάνω. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να παίξω με το είδωλό μου, τον Rafa. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα μαζί του στους Ολυμπιακούς."

Για τον Nadal και το πόσα μπορεί να μάθει απ' αυτόν: "Γνωρίζει πολύ καλά το Roland Garros και πιστεύω πως θα με μάθει πως να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις. Είμαι ακόμα νέος, πρέπει να ωριμάσω και ως παίκτης και ως άνθρωπος. Το να τον έχω δίπλα μου στα διπλά, να προπονούμαστε μαζί, στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες... Είναι πολλά νέα πράγματα γι αμένα, θα είναι ονειρικό αν κερδίσουμε μαζί ένα μετάλλιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots