ATP
Έσωσε 2 m.p. και πήρε τον τίτλο στη Βαλένθια ο Fognini (vid)

 
Έσωσε 2 m.p. και πήρε τον τίτλο στη Βαλένθια ο Fognini (vid)
tn team Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 - 17:45

Toν πρώτο του τίτλο στα 4,5 τελευταία χρόνια κατέκτησε ο Fabio Fognini, ο οποίος έσβησε 2 championship points απέναντι στον Roberto Bautista Agut και τελικά κέρδισε τη μεγάλη μάχη, που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια.

Ήταν ένας τελικός μεταξύ δυο παικτών πρώην Top 10 για το Challenger στη Βαλένθια, με τον Fabio Fognini να παίρνει τη νίκη έπειτα από πολύ μεγάλη μάχη με τον Bautista Agut, με 3-6, 7-6 (8), 7-6 (3).

Χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά ο Fognini, ο οποίος έκανε έναν εξαιρετικό τελικό, παίρνοντας τον τίτλο μέσα από τα χέρια του Bautista Agut, έπειτα από 3 ώρες και 11 λεπτά μονομαχίας.

Μετά το χαμένο 1ο σετ, ο Fognini βρέθηκε πίσω με break και σε κομβικό σημείο στο 2ο σετ, στο 4-5, με τον Bautista Agut να σερβίρει για τη νίκη και να έχει μάλιστα και ένα championship point, στο 6-3, 5-4, 40-30.

Ο Fognini το έσβησε, έκανε το break λίγο αργότερα και έδωσε νέα πνοή στον τελικό. Στο tie-break έσβησε ακόμα ένα match point, στο δικό του σερβίς αυτή τη φορά στο 7-8, για να το κερδίσει με 10-8 και να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Και εκεί έγινε πολύ μεγάλη μάχη, με τον Ιταλό να χάνει 2 φορές προβάδισμα με break και να οδηγείται σε ένα ακόμα tie-break. Αυτή τη φορά ο Fognini πήρε από νωρίς τον έλεγχο και δεν τον έχασε, για να επικρατήσει με 7-3 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Ήταν ο 1ος τελικός και ο 1ος τίτλος σε Challenger για τον Fognini εδώ και 13 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2010. Γενικά στο tour ήταν ο 1ος τίτλος του στα μονά από τον Απρίλιο του 2019, όταν είχε κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, στο Masters του Monte-Carlo.

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τον Fognini στη Βαλένθια, που παρότι έχασε το 1ο σετ που έπαιξε στο τουρνουά, κατάφερε τελικά να κερδίσει τον Riccardo Bonadio με 2-6, 7-5, 6-1 και να συνεχίσει στον 2ο γύρο. Εκεί κέρδισε τον Jozef Kovalik με 6-1, 4-6, 6-3, για να αποκλείσει στη συνέχεια τον Pierre-Hugues Herbert στα προημιτελικά με 6-4, 7-5 και τον Albert Ramos-Vinolas στα ημιτελικά με 6-4, 6-1. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots